Hasznos információk

Az infektológia egyik szakterülete a védőoltási tanácsadás. Ilyenkor a szakorvostól tanácsot kérhetünk bizonyos kórképek esetén, vagy bizonyos élethelyzetekben, vagy ha speciális hobbit űzünk. Különösen ajánlott infektológus szakorvos segítségét kérni a következő esetekben:

Saroktáji panaszokkal sok beteg keresi fel a Csimborasszó Egészségügyi Központot. Nemcsak felnőtt, de gyermek páciensek is gyakran panaszkodnak saroktáji fájdalomról. A gyermekek és a felnőttek panaszainak hátterében más és más kórképek állhatnak.

Felnőttkorban a sarok területére lokalizálódó fájdalom leggyakrabban a talpi bőnye (plantaris fascia) gyulladásának helyén, illetve az emberi test legerősebb ina az Achilles-ín tapadásánál jelenhet meg. A két kórkép fizikális és ultrahang vizsgálattal könnyen elkülöníthető, azonban kiegészítésként egyéb csontos kórképek kizárásának céljából szükségessé válhat röntgen vizsgálat elvégzése is.

A rendszeres testmozgás és az egészség szoros összefüggése már évezredek óta ismert, de talán még soha nem volt akkora jelentősége, mint napjaink íróasztalokkal és közlekedési eszközökkel zsúfolt, elhízással, magas vérnyomással, vagy koleszterinszint-emelkedéssel fenyegető világában. A megelőzésen túl az edzésre fordított idő és energia életminőségünk javulásával már rövidtávon is megtérül.

A gerincferdülés korai felismerése kulcsfontosságú a terápia sikerességének tekintetében. Kiemelkedő szerepe van ebben a gyermeket körülvevő szakembereknek, a gyermekorvos, sportorvos, edző, testnevelő tanár odafigyelésének, de a legnagyobb szerepe a szülőnek van.

Ma Magyarországon a derékfájás a második leggyakoribb oka a munkából való kiesésnek, és az adatok szerint nagyon gyakoriak a csontos, ízületi és gerinc eredetű problémák is. Az ülő munkát végzők gyakran észlelnek valamilyen gerinc eredetű problémát, leggyakrabban nyaki, háti, lapocka és deréktáji panaszokat. Az irodai munka, a számítógép előtt eltöltött idő fokozza a gerinc eredetű panaszok megjelenésének valószínűségét.

A tejfogak igenis fontosak.
Nagy szerepet játszanak a rágásban, a beszédfejlődésben, a maradó fogak előtti helyfenntartásban.
A mai világban már kiskorban is fontos az esztétika és így az önbizalom.

Egyre több esettben a telefonra terelődött a gyanú, miszerint az érintőképernyő volt a hordozója a vírusnak vagy a fertőzésnek...

Mi is a teendő szülőként, ha gyermekünknél scoliosist/gerincferdülést diagnosztizálnak?

Röviden ismertetjük az orvosi diagnosztika alapvető lépéseit, a Schroth terápiát – mint hosszú távú kezelési módszert-, illetve szó esik a korzett/fűző viselésről is.

 Hogy a nyaralás jól teljen ebben a kánikulában, érdemes egy "túlélő táska" tartalmát meghatároznunk. Egy olyan táskáét, mely nem nagyobb egy könnyű hátizsáknál, és minden esettben elérhető távolságra van tőlünk, akár a strandon vagyunk, akár várost nézünk.

 A beszéd, mint képesség az egyik leghosszabb tanulási folyamat eredménye, tovább tart, mint megtanulni vadászrepülőt vezetni, és tovább tart, mint akár egy második nyelvet megtanulni.

A rotator köpenynek nevezett anatómiai egység rendkívül fontos a vállízület mozgatásában és stabilizálásában. A rotator köpeny gyulladása az ín gyulladásos folyamata, melyet gyakran impingement (ütközéses) szindrómának is nevezünk. Ezen állapot esetenként rendkívül fájdalmas és az érintettet megakadályozza a mindennapi tevékenységek elvégzésében is. Enyhébb esetekben pihentetés és bizonyos gyakorlatokra jól reagál a betegség, sólyosabb esetekben speciális komplex kezelés válhat szükségessé. Végső esetben műtéti megoldás is szóbajöhet, tehát a betegség spektruma igen szélesnek mondható.

 

Az antropometria az ember fizikai méreteivel foglalkozó tudomány, mely az ember leírható és mérhető jellegeinek mérésével, összehasonlításával és rendszerezésével foglalkozik.

 

A babamasszázs évezredes hagyománya az ősi kultúrákban, Indiában a mindennapok része (volt). A modern tudomány újra felfedezte és számtalan kutatással igazolta helyénvalóságát - már újszülött kortól a családok életében.
Miben segíthet? Miért jó?

Ortopédia Szakrendelés a Csimborasszó Gyermekközpontban 

A csecsemőkori ultrahangos csípőszűrés egyike azon orvosi vizsgálatoknak, amit a gyermek születéséhez képest egy meghatározott időintervallumon belül  (3-6 hetes korban) kell elvégezni, így van arra lehetőség, hogy amennyiben szükséges, az  orvosi beavatkozás eredményes legyen!

 

Csimborasszó ajándékutalvány lehet a megoldás! Bármilyen foglalkozásra, bármilyen mértékben.

Ajándék utalvánnyal egyszerre adunk meglepetést, igazi élményt, tudást  és tapasztalatot is egyben.

A gondolat a gondolkozás, mint folyamat mindig gyorsabb, mint a beszéd, ami az adott gondolatot közli. Továbbá, az sem mindegy, hogy milyen sorrendben közöljük a gondolatunk részleteit, hisz minél "praktikusabb" sorrendben taglaljuk az adott gondolatot, annál előbb érti meg azt a környezetünk. Hogy ezt jobban megértsük az alábbi képet

Gerincprobléma? Van megoldás!

A háromdimenziós scoliosis terápia, a Schroth terápia a gerincferdülés egyik leghatékonyabb konzervatív kezelési módszere, melyet a német Katharina Schroth saját tapasztalatai alapján kísérletezett ki az 1900-as évek elején.

 

számára biztosított illetve elérhető foglalkozások

számára biztosított foglakozások

A gyermek életkora a 7. év és a 10. év közé tehető

Diagnosztika, terápia - fejlődéstani információs segédlet

A gyermek életkora a 3. év és a 6. év közé tehető

Diagnosztika, terápia - fejlődéstani információs segédlet

 

A gyermek életkora a 2. év és a 3.  év közé tehető

Diagnosztika, terápia - fejlődéstani információs segédlet

A gyermek életkora a 1. év és a 2.  év közé tehető

Diagnosztika, terápia - fejlődéstani információs segédlet

A gyermek életkora a 6. hónap és a 12. hónap közé tehető

Diagnosztika, terápia - fejlődéstani információs segédlet

A gyermek életkora a 0. hónap és a 6. hónap közé tehető

Diagnosztika, terápia - fejlődéstani információs segédlet