Hasznos információk

Ma Magyarországon a derékfájás a második leggyakoribb oka a munkából való kiesésnek, és az adatok szerint nagyon gyakoriak a csontos, ízületi és gerinc eredetű problémák is. Az ülő munkát végzők gyakran észlelnek valamilyen gerinc eredetű problémát, leggyakrabban nyaki, háti, lapocka és deréktáji panaszokat. Az irodai munka, a számítógép előtt eltöltött idő fokozza a gerinc eredetű panaszok megjelenésének valószínűségét.

A tejfogak igenis fontosak.
Nagy szerepet játszanak a rágásban, a beszédfejlődésben, a maradó fogak előtti helyfenntartásban.
A mai világban már kiskorban is fontos az esztétika és így az önbizalom.

Egyre több esettben a telefonra terelődött a gyanú, miszerint az érintőképernyő volt a hordozója a vírusnak vagy a fertőzésnek...

Mi is a teendő szülőként, ha gyermekünknél scoliosist/gerincferdülést diagnosztizálnak?

Röviden ismertetjük az orvosi diagnosztika alapvető lépéseit, a Schroth terápiát – mint hosszú távú kezelési módszert-, illetve szó esik a korzett/fűző viselésről is.

 Nyaralás és praktikák mini sorozatunk első részében a híres túlélő táska tartalmát határozzuk meg, mely nem nagyobb egy kisebb hátizsáknál  és minden esettben elérhető távolságra van tőlünk akár a strandon vagyunk akár várost nézünk.

 A beszéd, mint képesség az egyik leghosszabb tanulási folyamat eredménye, tovább tart, mint megtanulni vadászrepülőt vezetni, és tovább tart, mint akár egy második nyelvet megtanulni.

A rotator köpenynek nevezett anatómiai egység rendkívül fontos a vállízület mozgatásában és stabilizálásában. A rotator köpeny gyulladása az ín gyulladásos folyamata, melyet gyakran impingement (ütközéses) szindrómának is nevezünk. Ezen állapot esetenként rendkívül fájdalmas és az érintettet megakadályozza a mindennapi tevékenységek elvégzésében is. Enyhébb esetekben pihentetés és bizonyos gyakorlatokra jól reagál a betegség, sólyosabb esetekben speciális komplex kezelés válhat szükségessé. Végső esetben műtéti megoldás is szóbajöhet, tehát a betegség spektruma igen szélesnek mondható.

 

Az antropometria az ember fizikai méreteivel foglalkozó tudomány, mely az ember leírható és mérhető jellegeinek mérésével, összehasonlításával és rendszerezésével foglalkozik.

 

A babamasszázs évezredes hagyománya az ősi kultúrákban, Indiában a mindennapok része (volt). A modern tudomány újra felfedezte és számtalan kutatással igazolta helyénvalóságát - már újszülött kortól a családok életében.
Miben segíthet? Miért jó?

Ortopédia Szakrendelés a Csimborasszó Gyermekközpontban 

A csecsemőkori ultrahangos csípőszűrés egyike azon orvosi vizsgálatoknak, amit a gyermek születéséhez képest egy meghatározott időintervallumon belül  (3-6 hetes korban) kell elvégezni, így van arra lehetőség, hogy amennyiben szükséges, az  orvosi beavatkozás eredményes legyen!

 

Csimborasszó ajándékutalvány lehet a megoldás! Bármilyen foglalkozásra, bármilyen mértékben.

Ajándék utalvánnyal egyszerre adunk meglepetést, igazi élményt, tudást  és tapasztalatot is egyben.

A gondolat a gondolkozás, mint folyamat mindig gyorsabb, mint a beszéd, ami az adott gondolatot közli. Továbbá, az sem mindegy, hogy milyen sorrendben közöljük a gondolatunk részleteit, hisz minél "praktikusabb" sorrendben taglaljuk az adott gondolatot, annál előbb érti meg azt a környezetünk. Hogy ezt jobban megértsük az alábbi képet

Gerincprobléma? Van megoldás!

A háromdimenziós scoliosis terápia, a Schroth terápia a gerincferdülés egyik leghatékonyabb konzervatív kezelési módszere, melyet a német Katharina Schroth saját tapasztalatai alapján kísérletezett ki az 1900-as évek elején.

 

számára biztosított illetve elérhető foglalkozások

számára biztosított foglakozások

A gyermek életkora a 7. év és a 10. év közé tehető

Diagnosztika, terápia - fejlődéstani információs segédlet

A gyermek életkora a 3. év és a 6. év közé tehető

Diagnosztika, terápia - fejlődéstani információs segédlet

 

A gyermek életkora a 2. év és a 3.  év közé tehető

Diagnosztika, terápia - fejlődéstani információs segédlet

A gyermek életkora a 1. év és a 2.  év közé tehető

Diagnosztika, terápia - fejlődéstani információs segédlet

A gyermek életkora a 6. hónap és a 12. hónap közé tehető

Diagnosztika, terápia - fejlődéstani információs segédlet

A gyermek életkora a 0. hónap és a 6. hónap közé tehető

Diagnosztika, terápia - fejlődéstani információs segédlet