2014 tavaszán sok-sok családi és baráti történet megvitatása után, valamint a szakmai érintettség felelőssége okán arra az elhatározásra jutottunk, hogy szükség van Szombathelyen egy olyan központra, ahol a gyermek testi, lelki és értelmi fejlesztésének hármas egysége ideális körülmények között valósulhat meg.

Elképzeléseink szerint ennek egyik alap feltétele, hogy a gyermeket a család egységében kezeljük és minden esetben ezt szem előtt tartva alakítsuk ki a személyre szabott terápiás javaslatainkat.

Szintén fontosnak tartjuk, hogy egy széleskörű rálátással rendelkező szakembergárda összehangolt munkája biztosítsa a minőségi ellátást. Ezért a gyógytornászokból, gyógypedagógusokból, konduktorokból, pszichológusokból és orvosokból álló szakmai csapatunk nagy hangsúlyt fektet a szokásos és a szokásostól eltérő fejlődéssel rendelkező gyermekről való együtt gondolkodásra, amely lehetővé teszi az egyes szakterületek közötti rugalmasabb együttműködést illetve a folyamatos párbeszéden alapuló összehangolt, testreszabott figyelmet. Munkatársaink kiválasztásánál a szakmai tapasztalat mellett meghatározó szempont volt a team munkában való részvétel, az empatikus figyelem, valamint a családokkal való segítő kommunikáció képessége.

Központunk megálmodásakor szerettünk volna egy olyan harmonikus külső és belső környezetet kialakítani, amely összhangban van a természettel, megfigyelésre és aktivitásra ösztönöz, valamint önfeledt játékteret is kínál. Hiszünk abban, hogy mindennek gyógyító hatása van. Fontos, hogy hova érkezünk meg, milyen fogadtatásban van részünk, hiszen már ez is a terápia szerves része.

Gépek uralta világunkban gyermekeinknek egyre nehezebb a bennünket körülvevő természettel kapcsolatba kerülni, ezért próbáltunk minél több természetes anyagot beépíteni központunkba. A fa dekorációs elemek mellett külön odafigyeltünk a megfelelő burkolatok kiválasztására is. A kezelőkben a parafa parkettára esett a választásunk, hiszen amellett, hogy egy kényelmes, meleg tapintású burkolat, kiváló hang- és hőszigetelő, valamint antiallergén és antisztatikus hatású. Mindezen jó tulajdonságok mellett ez egy jól terhelhető, időt álló, rugalmas szerkezetének köszönhetően rezgéscsillapító, gerinc- és ízületkímélő anyag, így tornatermünk burkolatának is ideális. A recepció és a folyosók burkolata vinyl padló, amely erősebb, dekoratívabb, mint laminált társai, és még lépéshang gátló parafaréteget is tartalmaz.

Annak érdekében, hogy a várakozás aktív megismeréssel teljen, a hozzánk érkező gyermekek állatok lábnyomait tanulmányozva, vagy fák kérgeit simogatva ismerkedhetnek az erdők izgalmas világával. A váróban kialakított játszósarokban pedig egy interaktív mesefal található, amely segít elkalandozni, kilépni a feszített tempójú hétköznapokból, szárnyakat ad a gyermeki kreativitásnak, valamint jótékony hatással van a térbeli tájékozódás és a kombinációs készségeket fejlődésére is.

Tapasztalatból tudjuk, hogy minden szülőnek olykor szüksége van egy kis elvonulásra, csöndes magányra. Ezért kialakítottunk egy szobát, ahol a relaxálás mellett, nyugodt, kulturált körülmények között nyílik lehetőség szoptatásra, illetve a kisgyermekek, csecsemők ellátására.

 

Az öt foglalkoztató szobát, valamint a 60 négyzetméteres tornatermet kiváló minőségű, tartós és esztétikus fejlesztő eszközökkel szereltük fel, melyek elősegítik a gyermekek egyensúly érzékének, koordinációs készségének, nagy- valamint finom motorikus mozgásának fejlesztését. A szakmailag átgondolt, minden terápiás igényt kielégítő eszköztár elősegíti az intézményünkben zajló minőségi munkát.

 

Dr. Mazzag Péter

 • 2006-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán.
 • 2008 óta dolgozom orvosként a szombathelyi  Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Sürgősségi Osztályán.
 • Négy gyermek édesapja vagyok.

 

Radimeczky Ágnes

 • 2004-ben végeztem az ELTE Angol nyelv és irodalom szakán.
 • 2009 óta otthon nevelem gyermekeimet.
 • Önkéntes szoptatási segítőként várom a hozzám forduló édesanyákat.

 

Dr. Gecse- Kálózi Patrícia

 • 2006- ban végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán.
 • A budapesti II. sz.  Gyermekgyógyászati  Klinika és a szombathelyi  Markusovszky Egyetemi Oktatókórház alkalmazása után Ikerváron házi gyermekorvosként dolgoztam gyermekeim születéséig.
 • Jelenleg a legszebb és legkedvesebb feladatomként kislányomat, kisfiamat nevelem.

 

Dr. Gecse Krisztián

 • 2007-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán.
 • 2008 óta dolgozom orvosként a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Sürgősségi Osztályán.
 • Két gyermek boldog édesapja vagyok.

 

Az eredményes együttműködés reményében szeretettel várunk minden hozzánk forduló családot!