A központ azért jött létre, hogy a hozzánk forduló családok gyermekei megtalálhassák és megtapasztalhassák a bennük rejlő lehetőségek távlatait, felfedezhessék saját egyéni magaslataikat, saját csimborasszójukat. Az út felfelé néha rögös és göröngyös, de mindig vannak kapaszkodók, amik segítenek átlendülni a természetes holtpontokon. Célunk, hogy ilyen támpontok lehessünk a bennünket felkereső gyerekek és családok életében.

 

 

Napjainkban minden folyamatosan és rohamosan változik. Lépést tartani a fejlődéssel sokszor szinte kötelező, lemaradni hátrány, a beilleszkedést nehezítő tényező lehet. Egy ilyen hétköznapi környezetben, az egyre fokozódó iskolai elvárások mellett sokszor nehéz a szülőknek egy olyan világot teremteni, mely a játék varázslatos erején keresztül, szinte láthatatlanul repíti a gyerekeket az aktív önsegítés kalandos útján. Egy olyan világot, ahol a gyermek nem passzív befogadója, hanem tényleges alakítója önmaga és a világ megismerésének. A Csimborasszó ennek az izgalmas élménykeresésnek szeretne teret adni.

A bennünket körülvevő tér érzékelése, a világ mozgásos és érzékszerveken keresztüli megismerése tehát minden bontakozó gyermeki lélek számára nélkülözhetetlen  (Ayres, 1972). 

Ha a saját testből és a környezetből származó információk összeillesztésében elakadás történik, a mindennapi élethez szükséges alkalmazkodást segítő tanulási folyamatok is hiányt szenvedhetnek: a fizikai, társas és lelki környezetünk megismerésének útja rögösebb, göröngyösebb lesz.

Gyógytornászokból, gyógypedagógusokból, konduktorokból, pszichológusokból és orvosokból álló szakmai csapatunk ebben a fejlődési folyamatban nyújt segítő kezet a családoknak.