Csoportos foglalkozás (szülőknek)

4×30 perces foglakozás keretében megtanítjuk a szülők számára, mire figyeljenek oda. Melyek azok a fontos terheléscsökkentő vagy optimalizáló lehetőségek a gerinc túlterhelése szempontjából, amelyek a hétköznapokban könnyen gyakorlattá tehetők. Sajnos a ma felnövekvő generáció naphosszat tölt ülve, inaktívan. Sok esetben nem hord megfelelő iskolatáskát, nincs jó széke, helytelenül terheli és így túlterheli a gerincét, mely tartási rendellenességekhez vezet. Felnőttkorban, pedig gyakran különböző degeneratív gerincelváltozások formájában ölt testet, és a helytelen életmód következtében gyakori a gerincsérv kialakulása is. E programmal nemcsak a gyermek egészségére vonatkoztatva kívánunk információkkal, praktikus ötletekkel, gyakorlati feladatokkal, rávezető gyakorlatokkal szolgálni, hanem a szülők számára is.

Változtassunk, még ha nem is könnyű! A sok kicsi sokra megy – Változást indikálni az életünkbe nem könnyű, de tudatosan lehetséges. Ehhez kíván segítséget nyújtani a gerinciskola programunk.

Csoportos foglakozás – külön alsó tagozatosok és felsősök számára

4×45 perc gerinciskolai programunkkal a diákok figyelmét szeretnék ráirányítani a helyes gerincterhelés fontosságára. A tudatos gerinckímélő életmód kialakításához adunk segítséget a diákok korának, érdeklődésének megfelelően összeállított foglakozások keretében. Az egészséges életmód kialakítása már gyermekkorban fontos, hogy a mindennapok részévé váljon. A gyermekek nyitottak és sokszor ők indítják el a változást saját családjaik körében is. A részben elméleti és gyakorlati ismeretanyag segítségével elsajátíthatók azok a praktikák, melyek jó szolgálatot tesznek a helyes gerincterhelés kialakításában és a gyerekek tartási rendellenességeink megelőzésében. Szeretettel invitáljuk az osztályokat, kisiskolás közösségeket e programunkra, mely jó idő esetén szabadtéri foglalkozások keretében zajlik.

A Csimborasszó Gyermekközpontban Simonné Pungor Mária gyógytornász közreműködésével érhető el a csoportos torna.