Lábboltozat erősítő torna. 5-8 éves korosztálynak. Kiváltva az otthoni gyakorlást, játékos formában észrevétlenül erősítjük a talpakat. (maximum 8 fő)

Ez a torna elsősorban, de nem csak a hanyag tartású gyermekek számára nyújt mozgás lehetőséget. Fontos a helyes testtartás kialakítása, tudatosítása, amihez szükséges a megfelelő izomzat, ez minden mozgás alapja.

Ez a testképzés lehetőséget biztosít mindenkinek a saját állapotában lehetséges maximum elérésére. A torna nyomán javul a fizikai teljesítmény, a helytelen tartásminták korrigálódnak, optimális ízületi terhelés jön létre, testünk felett létre jön egy önkontroll, tudatos korrekció.

 A torna segít megelőzni a sérüléseket, a túlterhelést és jó közérzetet, valamint pozitív mozgásélményt nyújt. Cél az izomegyensúly helyreállítása és a harmonikus mozgás kialakítása. A növekedés a gyermeke számára folyamatos kihívást jelent a sok ülés mellett. A megváltozott izületi és izom helyzeteket nem támogatja megfelelő mozgásterhelés, és ezért gyakran alakulnak ki elváltozások, melyek sok esetben felnőtt korban komolyabb problémát okozhatnak. Ezt megelőzendő javasoljuk gyermekének tartásjavító tornánkat, akkor is ajánljuk e foglakozást, ha még nem alakult ki elváltozás. A legfontosabb feladat a MEGELŐZÉS.

Csimborasszó Gyermekközpontban Fraller Bettina és Rettegi Anita gyógytornászok közreműködésével érhető el a csoportos foglalkozás.