A craniosacralis terápia egy rendkívül gyengéd, finom érintésekkel, fogásokkal történő kezelés, melynek célja a craniosacralis rendszeren keresztül az öngyógyító folyamatok serkentése, a szervezet működésének harmonizálása testi és lelki szinten. Csökkenti a stresszt, fáradtság érzetet, segíti a betegségék megelőzését, gyógyulását, javítja a közérzetet. A páciens ellazult, fekvő helyzetben relaxál, miközben gyengéd technikával érintjük a törzsét, koponyáját, fellazítva a kötőszövetes határokat, normalizálva az agy-gerincvelő folyadék áramlását, javítva a koponyán belüli keringést.
A craniosacralis rendszer részei a koponya (cranium), a központ idegrendszer (az agy, a gerincvelő, valamint az ezeket körülvevő hártyás membránrétegek és a bennük áramló folyadék) és a keresztcsont (sacrum). Ennek a rendszernek is egy finom, ritmikus pulzálása figyelhető meg, hasonlóan a légzéshez és a keringéshez, melynek ritmusa 6-12/ perc. A szervezet valamennyi szintje (csont és izomrendszer, emésztés, szív-és érrendszer, immunrendszer, kötőszövetek…) kapcsolatban áll a craniosacralis rendszerrel, s e gyengéd technikával hathatunk ki rájuk.


Sokrétű alkalmazását is ez indokolja:
- Fejfájás, migrén
- Álmatlanság, alvászavarok
- Krónikus fájdalmak, betegségek
- Fülzúgás
- Központi idegrendszer érintettsége, epilepszia
- Nyak-hát és derékfájdalmak
- Fogászati és állkapocs izületi problémák
- Stresszes állapotok csökkentése, depresszió
- Hormonális zavarok, menstruációs problémák, endometriosis
- Várandósság alatt segíti a lelki kötődést, oldja a félelmeket
- Csecsemőknél: szopási nehézségek, hasfájás, alvászavarok, lázas állapotok, koponya aszimmetria, kancsalság,
- Gyermekeknél: viselkedészavarok, ágybavizelés, tanulási nehézségek, autizmus, hiperaktivitás, központi idegrendszeri sérülés
- Traumák, balesetek, műtétek utáni legyengült állapotok
A technika csecsemőkortól, gyerekeken és felnőtteken át időskorig alkalmazható, akár gerinces állatokon is. A kezelés ruhában, általában hanyatt fekvő helyzetben zajlik kellemes, megnyugtató környezetben finom, gyengéd érintésekkel.
A test természetes ritmusát követve feltölt, serkent, helyreállít, megelőz és gyógyít!

A Csimborasszó Központban a Craniosacralis terápia Éder-Kocsis Éva közreműködésével vehető igénybe.
További információ és bejelentkezés: +36 (30) 450 56 49