Az intimtorna jelentős egészségmegőrző illetve -helyreállító módszer. A gátizom működésének tudatosítását szolgálja.

Az intimtorna pozitívan hat a hormonháztartásra, a vérellátásra és az izomerőre, valamint harmonizálja a szexuális energiát. Az izom tornáztatásával fokozzuk a kismedence vérellátását. A nyálkahártya vérellátásának fokozódása segít a természetes ellenállóképesség helyreállításában, csökkenti a húgyúti és nőgyógyászati fertőzésekre való hajlamot. Segít felkészíteni a várandósságra a szülésben résztvevő izmok erősítésével, illetve ellazításának tudatosításával.


A torna gyakorlásával karban tarthatjuk a hormonháztartást, illetve izmainkat, ezzel is megelőzve például a vizelet-, illetve székletinkontinencia, a hüvelyszárazság, a méhsüllyedés kialakulását.
A torna segítséget nyújt ezen kívül a székrekedés, illetve az aranyér megszüntetésében is.
Belső szerveinket a gát izmai tartják. Függőleges testhelyzetünkkel, a kor előre haladtával megnyúlnak ezek az izmok, s vele együtt süllyednek szerveink.
Az intim torna ajánlott mindazoknak, akik egyrészt megelőző céllal, másrészt pedig már meglévő problémájára szeretne megoldást.
Az intim torna nem csupán a nőknek jelenthet megoldást, hanem a férfiak számára is. Az ő medencealapi izmaik is meggyengülhetnek, megnyúlhatnak valamint prosztata műtét után inkontinencia illetve potenciazavarok léphetnek fel.

 

Központunkban Kálózi Viktória gyógytornász közreműködésével elérhető a foglalkozás.