Hozzáértő kezek és magas szintű szakmai tapasztalat...

A masszázs az egyik legősibb és legkellemesebb módszer gyógyításra, és az egészségünk megőrzésére. Ösztönösen alkalmazták először önmagukon, majd egymáson az emberek (fájdalom esetén nyomkodással, simítgatással próbáljuk enyhíteni a panaszt). Mára rengeteg fajtája kialakult, és ezáltal számtalan problémára nyújthat segítséget.

A legelterjedtebb masszázsfajták:

1. Frissítő,relaxáló masszázs
2. Aroma masszázs
3. Gyógymasszázs
4. Kismama masszázs
5. Talpmasszázs
6. Nyirokmasszázs
 

 

1. Frissítő, relaxáló masszázs

A legelterjedtebb nyugati masszázsfajta. Eredeti formája masszázs és testgyakorlatok ötvözete. A masszőr simító, dörzsölő,rezegtető és gyúró mozdulatokkal frissíti fel a szervezetet. A masszázs fizikai és neurohormonális hatása elősegíti az esetleges betegségek gyógyulását. A masszázs során a vérkeringés és az emésztés javítása érdekében - a hagyományos módszer szerint - a páciensnek is el kell végeznie néhány testgyakorlatot, de enélkül is kiváló hatást lehet elérni vele. A svéd masszázs csökkenti a fájdalmat (pl. stresszes fejfájást), felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, megakadályozza a nem használt izmok sorvadását, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, de mindenek előtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását.
Ez a kezelés a legismertebb masszázsok közé tartozik, mert az egész testre kiterjed, az izmok, inak, és ízületek átmasszírozására irányul.

 

2. Aroma masszázs

A svéd masszázst választott illóolajjal végezzük, ami nagyban segíti a relaxációt.

 

3. Gyógymasszázs

Frissítő és sportmasszázs egészségeseken is végezhető. A gyógymasszázst azonban gyógymasszőr vagy gyógytornász végzi. A gyógymasszázst leginkább kiegészítő kezelésnek rendelik. Kitűnően alkalmazható pl. gyógytorna előtt az izomzat kilazítására vagy éppen tonizálására (az izomtónus visszanyerésére). A gyógymasszőr vagy gyógytornász vizsgálat során tájékozódik a bőr, a bőr alatti kötőszövet állapotáról és ennek megfelelően végzi a kezelést. A masszázs mechanikai inger a bőrnek, bőr alatti kötőszövetnek, izomzatnak. Helyileg és reflexes távolhatás révén is javítja a vérkeringést, csillapítja a fájdalmat. A simítás, a gyúrás bizonyos fogásai, a vibráció és a végtag kirázása izomlazító, a gyúrás más formái: a dörzsölés és az ütögetés inkább izomtonizáló hatásúak.

 

4. Kismama masszázs

A terhesség a legtöbb nő számára az élet legszebb és egyben legizgalmasabb időszaka. Viszont a terhesség elejétől kezdve érezni, néhány hónap elteltével látni is a változásokat. Nincs olyan ok, amely megakadályozná, hogy a terhesség időszakában, illetve azt követően is pont olyan jól nézzen ki a kismama, mint a fogamzás elött, még ha nem is érzi úgy magát.
Fontos! A pocak növekedésével arányosan előfordúlhatnak tartási hibák, ami miatt különféle ízületi és izom rendszeri elégtelenségek alakulhatnak ki. Ezért hozták létre a kismama masszázst.

Előnyei:

-A várandósság alatti gerinctartás javítása
-enyhíti a stresszt
-növelik az izmok rugalmasságát
-csökkentik az izmok feszességét
-enyhíti a fejfájás okozta feszültséget, csillapítja a fájdalmat
-csökkenti a kóros folyadék-visszatartást
-segít kiüríteni a vizes területeket (ödéma)

5. Talpmasszázs

Testünk bizonyos területein, mint a talp, tenyér, fül stb. tükröződnek belső szerveink. Ezek a területek az ún. reflexzónák. A reflexzónák olyan idegpontok, amelyek egy-egy távoli testrésszel kapcsolatban vannak. A talpunkon elhelyezkedő reflexzónák szervezetünk salakanyag lerakó helyei. A betegség akkor lép fel, ha a szervezet energiacsatornái elzáródnak. Az ilyen energiablokkokat oldja többek között a talpmasszázs, fő célja a betegség megelőzése, de bizonyos – már kialakult – betegségek kiegészítő kezeléseként is nagyon fontos.

A talpmasszázzsal történő kezelésnek elsősorban a vérkeringést kell élénkítenie, hogy ily módon a szervezet hamarabb szabaduljon a salakanyagoktól. A talpmasszázs a fájdalomérzést is befolyásolja oly módon, hogy a hipofízisben (agyalapi mirigy) fokozza az endorfinoknak (fájdalomcsillapító anyagok) az elválasztását. A talpmasszázs-kezelés akkor hatásos igazán, ha nemcsak egy betegség, hanem az egész szervezet kezelésére irányul, így ugyanis javul valamennyi élettani működés, és felgyorsulnak a gyógyító folyamatok.

6. Nyirokmasszázs

A nyirokmasszázs olyan fizioterápiás eljárás, ahol a kötőszövetre gyakorolt nagyon lágy fogástechnikával fokozzuk a nyirok folyadék visszaáramlását. Nyirokmasszázs javítja a nyirokrendszer ellenálló képességét, megszünteti az anyagcserezavarokat, kiüríti a szöveti ödémákat – csökkentve ezáltal az érintett szervek fájdalmát-, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, sőt, a sejtek táplálék- és oxigénellátását is.
Rendszeresen érdemes nyirokmasszázst alkalmazni. Nincs káros mellékhatása. Legkorábban csak néhány kezelés múlva mutathatunk fel egyértelműen látható és tapintható eredményt. Egy erősen elsalakosodott testet nem lehet egy kezelés alatt megtisztítani.

 

Frissítő masszázs:

30perc/ 2500 Ft
60perc/ 5000 Ft


Aroma masszázs:

30perc/2500 Ft
60perc/5000 Ft


Gyógymasszázs:

30perc/2500 Ft
60perc/5000 Ft


Kismama masszázs:

30perc/2500 Ft


Kismama masszázs (hidratáló krémmel a terhességi csíkok megelőzése érdekében):

30perc/3000 Ft

Talpmasszázs:

30perc/2500 Ft
60perc/5000 Ft

Nyirokmasszázs:

30perc/2500 Ft
60perc/5000 Ft

További információk és bejelentkezés a +36304505649-es telefonszámon!