Központunkban kiemelt szerepet kap a mozgásszervi diagnosztika, konzervatív ortopédia ellátás, illetve akut traumatológiai ellátás is.
Ezen szakterületek háttereként az egyik kiemelt jelentőséggel bíró diagnosztikai eszköze a Samsung GC 70 félautomata digitális RTG készülék, mely extrém alacsony sugárdózissal képes rendkívül jó minőségő felvételeket leképezni, minimalizálva ezzel a RTG sugárzás élő szövetekre hatását. Nagyon kis sugárdózisok miatt kifejezetten alkalmas gyermekek vizsgálatára is.
A röntgenvizsgálat alkalmas a csontok és az ízületek elváltozásainak felismerésére, mely lehetővé teszi a ficamok, törések gyors diagnosztikáját.
A központunkban elérhető digitális RTG készülék által készített felvételeket egy minősített orvosi programmal (Osirix MD) további mélységekben elemezhetjük. Lehetővé válik szögek, tengelyek mérése is, melyeket a teljes végtaghossz, teljes gerinc felvételi funkció teszi teljessé.
A fentiek megteremtik, hogy központunk másik prioritást élvező profilját, a scoliosis/gerincferdülés diagnosztikáját és konzervatív terápiáját magas szinten, megfelelő minőségben tudjuk végezni.
Rutinszerűen koponyáról, mellkasról, a gerinc teljes hosszáról, ízületekről, hosszú csöves csontokról, medencéről, csípőkről készül rendelőnkben natív röntgenvizsgálat.
A betegeink képanyaga a hatályos jogszabályoknak megfelelően kerül tárolásra. Kérés esetén a felvételeket CD lemezre kiírva kapják meg a betegeink.
Felhívjuk hölgybetegeink szíves figyelmét arra, hogy a RTG felvétel – amennyiben várandósak – a magzatra káros lehet!
Központunkban a saját orvosaink által javasolt RTG felvételek készítése mellett lehetőség van azon betegek felvételének elkészítésére is, akiknek kezelőorvosa nem rendelkezik RTG készülékkel és az előzetes szakorvosi vizsgálat nem a központunkban történik.

Azonban felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy RTG felvételt csak és kizárólag szakorvosi javaslat, beutaló ellenében áll módunkban elvégezni.
Szakorvosi “beutaló”, vagy a saját szakorvosunk előzetes vizsgálata nélkül, nem áll módunkban röntgenfelvételt készíteni!
Ennek elsődleges oka, hogy ugyan a röntgenfelvétel megfelelő indikációban és megfelelően kivitelezett eseteiben az egészségre nem káros, de túlzott mennyiségű és gyakori vizsgálat az élő szövetek számára megterhelő, esetenként károsító lehet.