Oldal kiválasztása

Babázni készül dr. Vecsei Anna, urológus szakorvosunk

Kedves, közvetlen, empatikus. Ami bármely szakmában előny egy szakember esetében, főként, ha egy olyan intim területről van szó, mint az urológia. Dr. Vecsei Anna urológus szakorvos kolléganőnket a fenti tulajdonságai miatt is nagyon kedvelik betegei, akik mostantól egy kis időre nélkülözni kénytelenek a doktornőt, hiszen januárra várja első gyermekét, de tervei szerint ősztől – eleinte még “csökkentett üzemmódban” – újra rendel majd a Csimborasszó Egészségügyi Központban.

– Hogyan lesz valakiből urológus? – szegeztük a talán az összes páciense fejében legalább egyszer megforduló kérdést dr. Vecsei Annának, aki a 35 hetes várandós kismamák összes praktikáját bevetve helyezte magát kényelembe, hogy ne térjen ki a válasz elől:  – Nos, a pécsi egyetemen viszonylag hamar eldöntöttem, hogy ez lesz az irány, nagyon tetszett benne, hogy komplex, összetett, szerteágazó terület, amelyben a diagnosztika, terápia, sebészi ellátás, illetve az után követés, gondozás egy kézben összpontosul. A probléma felfedezésétől a gyógyulásig rálátásunk van a teljes folyamatra, ami egyrészt nagy szakmai kihívás, másfelől hálás feladat – mutat rá dr. Vecsei Anna, hozzátéve: ő egyből beleszeretett ebbe a szakorvosi területbe. Az urológia egy mély bizalmi kapcsolatot feltételez a beteggel, itt is nagyon fontos, hogy tudja a páciens, mi miért történik. Tapasztalatai szerint az urológia mellett a szívügyének tekintett urogynekológia (inkontinencia, különböző vizelési panaszok, medencefenék-süllyedések stb.) egy kimondottan elhanyagolt, mufurc terület, amiben bizonyára közrejátszik a betegek szemérmessége, gátlásossága is, de az is, hogy indokolatlanul kevesen foglalkoznak vele a nagy betegszám ellenére.

A pontos diagnózis felállításában sokat segíthet a jövőben, hogy a Csimborasszóban – a régióban egyedülállóként – hamarosan elérhető lesz egy speciális urodinamikai vizsgálóberendezés is, amellyel lehetővé válhat az alsó húgyutak funkcionális vizsgálata.

Anna doktornő szerint központunkban nem csak az orvosi háttér, felszereltség kiemelkedő, de nagyban segíti a gyógyító munkát a szervezettség, az előjegyzett időpontok tartása, a zavartalan rendelés is. A korszerű ultrahangkészülékekkel történő vizsgálatok és röntgen képalkotás mellett komplex kismedencei fizioterápia (különösen a gyógytornász által egyénileg vezetett medencefenék-torna) is rendelkezésre áll, amely az urogynekológiai problémákkal küzdő betegek kezelésének alappillére.

Dr. Vecsei Anna urológus szakorvos heti hat órában rendelt eddig a Csimborasszó Egészségügyi Központban, ha pedig lehúzza a gumikesztyűt, mentős férjével nyakukba veszek hegyet, völgyet, maguk mellé meg a lukácsházi családi otthonban tartott berni pásztorokat, hogy a természetben, túrázással kapcsolódjanak ki.

De januártól változik a fontossági sorrend, a kutyusok elé, mellé a tervek szerint a hónap közepén érkezik dr. Vecsei Anna kisfia, hogy egy új szakasz, az anyukák világa vehesse kezdetét a doktornő életében.

Támogassa a Csimborasszó Alapítványt!
Időpontfoglalás a Schaeffler Savaria Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a TDK Hungary Components Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a MAM-Hungária Kft. dolgozói részére