Oldal kiválasztása

Bőrgyógyászat-kozmetológia

Kinek szükséges bőrgyógyászhoz fordulnia?

Gyakorlatilag évente egyszer mindenkinek. Az egészségtudatos életvitel része, hogy nem csak megfelelő életmóddal, de a szükséges szűrővizsgálatokkal is védjük magunkat a kellemetlen meglepetésektől. A bőrfelület áttekintése, az egyes festékes, és nem festékes bőrelváltozások bőrmikroszkópos (dermatoszkópos) ellenőrzése jó lehetőség a nagyobb problémák megelőzésére, egyúttal információt adhat a szervezet egészének egészségi állapotáról is.

A bőrgyógyászati szűrés, állapotfelmérés során a szakorvos javaslatot ad a kóros, vagy a későbbiekben várhatóan kórossá váló bőrképződmények műtéti, vagy egyéb módon való eltávolítására, szükség esetén egyéb kivizsgálásokra (belgyógyászati, allergológiai, mozgásszervi vizsgálatok, góckutatás).
Egyúttal az észlelt bőrproblémára terápiát ír elő és tanácsot ad a bőr tartós rendben tartására vonatkozóan.

Külön szakma-e a gyermek bőrgyógyászat?

Vannak gyermekorvos kollégák, akik bőrgyógyászati szakvizsgával is rendelkeznek, de minden bőrgyógyász foglalkozik gyermekbőrgyógyászati problémákkal. Ezek közé tartoznak többek között a nagyon gyakori ekcémás panaszok, az anyajegyek ellenőrzése, az akut bőrfertőzések, a vírusos szemölcsök. Ha csak lehet, előnyben részesítjük a „szelíd gyógymódokat”, nem okozva a gyermeknek felesleges kellemetlenséget.

Mi az a kozmetológia?

A kozmetológia olyan elsősorban esztétikai problémákra kínál megoldást,,ami orvosi szaktudást igényel. Ilyen a különböző jóindulatú bőrnövedékek (pl.fibromák) elektromos tűvel való eltávolítása, illetve a nem vírusos szemölcsök (seborrhoeás keratosisok) szemölcskanállal történő levétele. Ide tatoznak még a különböző bőrfiatalító, ránctalanító eljárások, de ezek elvégzését arra szakosodott intézményben javasoljuk.
A kozmetológiai tanácsadás során egyénre szabva lehet bőrápolási tanácsokat adni, illetve megbeszélni, hogy milyen esztétikai beavatkozást, kezelést érdemes igénybe venni és mi az ami felesleges, esetleg veszélyt is jelenthet.

Mi lehet még a palettán?

Speciális terület a haj és a köröm. A haj átmeneti, vagy tartós hullása, lehet természetes, ártalmatlan folyamat,de utalhat kivizsgálandó problémára. A köröm gombás, vagy gombára hasonlító eltérései gyakran nem reagálnak a vény nélkül kapható termékekre, ilyenkor szintén érdemes utána nézni a lehetséges okoknak, a rendszeresen kiújuló, fájdalmas benőtt köröm pedig, legtöbbször jól orvosolható egy speciális „kisműtéttel” .
Másik népszerű „kis beavatkozásunk” a bőr alatti faggyútasakok („kásadaganat) eltávolítása egy kis metszésen keresztül varrat nélkül.

Számos kérdés merülhet még fel szakmánkkal kapcsolatban, ezek megválaszolására is sor kerülhet a bőrgyógyászati vizit során.

Foglalj időpontot

Időpontot foglalok

Ha időpontot szeretnél foglalni, akkor kattints a fenti ikonra.

Időpontot kérek

Ha időpontot szeretnél foglalni, de még további kérdéseid vannak, akkor kattints a fenti ikonra.

Kapcsolat

Ha csak érdeklődni szeretnél, akkor a fenti ikonra kattintva tudod felvenni velünk a kapcsolatot.

Támogassa a Csimborasszó Alapítványt!
Időpontfoglalás a Schaeffler Savaria Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a TDK Hungary Components Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a MAM-Hungária Kft. dolgozói részére