Oldal kiválasztása

Dr. Hegyi Andrea gyermekpulmonológus küldetése

Légúti megbetegedésekkel – hurutos panaszokkal, köhögéssel, náthával, fulladással, asztma, szénanátha, ekcéma, allergia gyanúja esetén érdemes felkeresni a Csimborasszó Egészségügyi Központban dr. Hegyi Andrea csecsemő- és gyermekgyógyászt, gyermekpulmonológust, aki azt tekinti sikernek, ha egy kis páciensén úgy tud segíteni, hogy annak a kezelés hatására az életminősége ugyanolyan lesz, mint kortársainak.

A csecsemőktől a saját jogosítvány birtokában autóval érkező tinikig kezel betegeket dr. Hegyi Andrea, aki Salgótarjánból Budapest érintésével került Zalaegerszegre a megyei kórházba, ahol tizenöt és fél év gyógyító munka után tavaly lépett önálló útra. A Csimborasszó Egészségügyi Központban sztenderd módon kedd délután (15.30-19.30) és igény esetén péntekenként rendel.

– Salgótarjánban sporttagozatos általános iskolába jártam, sífutás és sílövészet volt a sportágam, később atletizáltam is, ám a középiskolában már nem lehetett összeegyeztetni a sok edzőtáborozás miatti hiányzást a tanulással, így utóbbiba tettem nagyobb energiákat. A biosz-fizika tantárgyakat mindig is szerettem, és talán több kortársam, osztálytársam hatására is, az orvosi pálya felé indultam. Budapesten, a SOTE-n diplomáztam, majd csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosként a gyermekpulmonológia (tüdőgyógyászat) szakvizsgát is megszereztem. Az egyetem után Zalaegerszegen töltöttem meghatározó éveket a Zala Megyei Szent Rafael kórházban, ahol tavaly márciusban ért véget a közös időszakunk, azóta a zalai megyeszékhelyen, egy magánklinikán és itt Szombathelyen a Csimborasszó Egészségügyi Központban rendelek – foglalta össze eddigi életútja legfőbb szakmai állomásait dr. Hegyi Andrea, hozzátéve: pozitív tapasztalatként éli meg, hogy központunkban több időt tud a betegeivel foglalkozni, mint amit a közegészségügy keretei korábban lehetővé tettek számára.

– Ennek azért is nagyon örülök, mert így az orvos és a beteg is nyugodtabb, ami egyaránt kihathat a gyógyulásra és a gyógyító munka minőségére is – érzékelteti. Dr. Hegyi Andreát leggyakrabban (felső)légúti megbetegedésekkel, asztmás, szénanáthás, köhögéses, ekcémás, allergiás tünetekkel keresik fel, ő pedig akkor érzi jól magát, ha segíteni tud, aminek a mércéje nála, az, amikor betegei minden tekintetben egyensúlyba kerülnek a kezelésnek köszönhetően. – A cél, hogy minél kevesebb gyógyszert szedve tudjanak edzésre járni, tesizni, és az életminőségük ugyanolyan legyen, mint a kortársaknak. Ha ezt sikerül elérni, boldog vagyok.

És, hogy a doktornőt mi tartja egyensúlyban?

Nos, szabadidejében szeret színházba, koncertre járni, vagy csak otthon egy jó könyvet elolvasni, és igyekszik minél több időt szakítani testmozgásra is.

Támogassa a Csimborasszó Alapítványt!
Időpontfoglalás a Schaeffler Savaria Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a TDK Hungary Components Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a MAM-Hungária Kft. dolgozói részére