Oldal kiválasztása

Flossing terápia

A Flossing egy új rehabilitációs irányzat, egy kompressziós terápia, ami ízületi mobilizációval kapcsolódik össze, így lesz igazán eredményes. A módszer nagyon jól beilleszthető a kezelések közé, kombinálva egyéb technikákkal, de önmagában is alkalmazható. A kompressziós eljárás lényege már régóta ismert, az 1780-as években kezdték alkalmazni. Közel két évszázaddal később, az 1960-as években Sato professzor kifejlesztette az okklúziós tréninget (izomerősítés kötözési módszerrel), majd Kelly Starretnek köszönhetően éledt újjá ez az eljárás a 2000-es években, így alakult ki a Flossing.

Hogyan működik?

A kezeléshez speciális latex gumiszalag szükséges. Ezzel több méretben, vastagságban és színben találkozhatunk. A terapeuta egyénre adaptálva helyezi fel, mindig az aktuális problémának és panasznak megfelelően. 

Mit érünk el ezzel?

Támogatja a regenerációs folyamatot, ezzel lerövidíthető a gyógyulási idő, fájdalomcsillapító hatású, feloldja a letapadásokat-Triggerpontokat-izomcsomókat, növeli az ízületek mozgástartományát, elősegíti a kóros folyadékelvezetést és javítja a keringést, ezáltal optimalizálódik a szövetek anyagcseréje, stimulálja az érképződést és az izomnövekedést, tehát javítható vele az izomaktivitás.

A kezelés menete

A kezelés időtartama néhányszor 1-2 perc, egy foglalkozáson belül többszöri ismétléssel. Sportsérüléseknél azonnali beavatkozásként is rendkívül hatékonyan alkalmazható. 

És hogy mi történik a szalag alatt? 

A felhelyezett nyomással a vér áramlása csökken, kiszorul az adott területről, eközben a laktátszint emelkedésével több növekedési hormon termelődik, létrejön egyfajta adrenalin képződést elsegítő  stresszreakció, majd hirtelen beáramlik a vér, frissül a keringés.

Ellenjavallatok: latex allergia, dekompenzált szívelégtelenség, pajzsmirigy diszfunkció, malignus folyamatok, trombózis, artériás érszűkület, bőrsérülés, hipotónia, égés, láz, asthma, terhesség, antikoaguláns szedése, bakteriális gyulladás, szűkületi szindróma.

 

Gyógytornára online csak már vizsgálat, kezelés után, kontrollra, újabb kezelésre foglaljon időpontot.
Kérjük, hogy az első alkalomra, vizsgálatra a recepción keresztül, telefonos vagy e-mailes megkeresés alapján kérjen időpontot!
Ennek célja, hogy panaszával a megfelelő szakemberhez irányítsuk. Köszönjük az együttműködést!

Foglalj időpontot

Időpontot foglalok

Ha időpontot szeretnél foglalni, akkor kattints a fenti ikonra.

Időpontot kérek

Ha időpontot szeretnél foglalni, de még további kérdéseid vannak, akkor kattints a fenti ikonra.

Kapcsolat

Ha csak érdeklődni szeretnél, akkor a fenti ikonra kattintva tudod felvenni velünk a kapcsolatot.

Támogassa a Csimborasszó Alapítványt!
Időpontfoglalás a Schaeffler Savaria Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a TDK Hungary Components Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a MAM-Hungária Kft. dolgozói részére