Oldal kiválasztása

Gerinctorna

Gerinctorna

A gerinctorna olyan speciális gyakorlatsort foglal magában, amely főként a gerinc mobilitására, és a törzsizmok erejének növelésére fókuszál. A torna átmozgatja, mobilizálja a gerincet, segít tudatosítani a helyes testtartást, erősíti a meggyengült izmokat, és nyújtja a megrövidült izmokat, helyreállítja a felbomlott izomegyensúlyt, és szép tartást biztosít. 

Hogyan működik?

Aki ülő, vagy álló munkát végez annak nem ismeretlen a fokozott egyoldalú terhelésre jelentkező nyaki-, háti-, deréki fájdalom. Ezek a fájdalmak gyakran, szúró, feszülő merev érzetű, vagy zsibbadó panaszokat okozhatnak a törzsünkben, de akár végtagjainkban is.
Gerinctornát végezve rövid idő alatt nő a gerinc és a medence stabilitása, javul a testtartás, emellett egészséges, erős és jól működő aktív izomzat jön létre. Ha az izomzatunk megfelelően működik, erős és stabil, elkerülhetjük a további sérüléseket és gerincproblémákat, valamint az egyenetlen terhelésből adódó ízületi és izom panaszokat is.

Jótékony hatásai

A torna hatására élénkül a szervezetünkben a keringés, anyagcsere, valamint javul az oxigénellátás is. Az izomerősítés hatására az izmok megfelelő tartást adnak a csigolyáknak, így egy egészségesebb és szebb testtartás alakul ki, továbbá csökken, vagy megszűnik az egyenlőtlen terhelés és javul az izomegyensúly, és az ebből adódó gerincpanaszok is.

A gerinctorna nemcsak a gerincre és a gerincproblémákra pozitív hatású, hanem az egész testre hat. Javítja a testtartást és a testtudatot emellett formálja az alakot, feszesebbé, erősebbé teszi az izmokat.

A gerinc rehabilitációja során alkalmazhatunk további speciális gerincterápiákat is, amelyekkel célzottan hatunk egy adott gerincproblémára. Ilyen speciális terápia például a Schroth terápia, amely a gerincferdülés és a Scheuermann kór, valamint tartáshibák kezelésére jótékony hatású, vagy például a McKenzie tornát, amely egy mechanikai terápia, amely nagyon jól alkalmazható porckorongsérvek, valamint más degeneratív gerincbetegségek esetén.

A foglalkozás Rettegi Anita, Fraller Bettina, Molnár Dorka gyógytornászok által elérhetőek.

Foglalj időpontot

Időpontot foglalok

Ha időpontot szeretnél foglalni, akkor kattints a fenti ikonra.

Időpontot kérek

Ha időpontot szeretnél foglalni, de még további kérdéseid vannak, akkor kattints a fenti ikonra.

Kapcsolat

Ha csak érdeklődni szeretnél, akkor a fenti ikonra kattintva tudod felvenni velünk a kapcsolatot.

Támogassa a Csimborasszó Alapítványt!
Időpontfoglalás a Schaeffler Savaria Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a TDK Hungary Components Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a MAM-Hungária Kft. dolgozói részére