Oldal kiválasztása
Gerinctréning

A Gerinctréning egy rendkívül hatékony mozgásformát jelent, amely hangsúlyosan a törzsizmok (core) erősítésére szolgál. A tréning átmozgatja, mobilizálja a gerincet, segít tudatosítani a helyes testtartást, erősíti a meggyengült izmokat, és nyújtja azokat, amelyek megrövidültek. Helyreállítja a felbomlott izomegyensúlyt, és szép tartást biztosít. A core stabilitása révén a gerinc és az ízületek stabilan maradnak, így kerülnek a helyes anatómiai pozícióba.

A tréningen gyakran instabil felszínen végezzük a gyakorlatokat. Az instabil felszín stabilizáló munkára készteti az izmokat. A tréning nagyon változatos, TRX, fit-ball, soft ball, bosu, SMR henger, és más eszközök használatával nehezítjük a feladatokat. A változatos izommunka érdekében Pilates tornagyakorlatokkal is színesítjük a tornát.

A gerinctréning hatásai

A tréninget végezve rövid idő alatt nő a gerinc és a medence stabilitása, javul a testtartás, emellett egészséges, erős és jól működő aktív izomzat jön létre.
Ha az izomzatunk megfelelően működik, erős és stabil, elkerülhetjük a sérüléseket, gerincproblémákat, és az egyenetlen terhelésből eredő ízületi és izom problémákat.
A tréning hatására élénkül ezeknek a területeknek a keringése, anyagcseréje, valamint javul az oxigénellátása is.

Az izomerősítés hatására az izmok megfelelő tartást adnak a csigolyáknak, így egy egészségesebb és szebb testtartás alakul ki, továbbá csökken, vagy megszűnik az egyenlőtlen terhelés és javul az izomegyensúly.

Ajánljuk ülő és álló munkát végzőknek, akik szeretnének tenni a gerincük egészségéért, és azoknak, akik nem szeretik a dinamikus mozgásformákat, de szeretnének erős testet és szép alakot. Valamint azoknak is, akik szeretnének egy jó hangulatú edzésmódszerrel tenni az egészségükért.

A gerinctréning nemcsak a gerincre és az azzal kapcsolatos problémákra, hanem az egész testre jótékonyan hat. Javítja a testtartást és a testtudatot, emellett formálja az alakot, feszesebbé, erősebbé teszi az izmokat. A mozgás öröme jó hatással van a lélekre is, így felszabadultabbnak érezhetjük magunkat a tréning után.

Időpontot foglalok

Ha időpontot szeretnél foglalni, akkor kattints a fenti ikonra.

Kapcsolat

Ha csak érdeklődni szeretnél, akkor a fenti ikonra kattintva tudod felvenni velünk a kapcsolatot.

Támogassa a Csimborasszó Alapítványt!
Időpontfoglalás Schaeffler Savaria Kft. dolgozói részére