Oldal kiválasztása

Konvencionális gyógytorna

A gyógytorna legfőbb célja, hogy a mozgató szervrendszerben létrejött disfunkció kialakulását megelőzze, a már meglévő elváltozást helyreállítsa, korrigálja és az adott helyzetben lehető legoptimálisabb működést alakítsa ki. A gyógytorna prevenciós és rehabilitációs céllal egyaránt jó hatásfokkal alkalmazható. A célzott terápiás eljárások megválasztásához, a kezelési terv felállításához a részletes gyógytornász vizsgálat ad kiinduló pontot.

Mik a gyógytorna alapelemei?

Passzív mobilizáció

Ekkor a gyógytornász segítségével jön létre a kívánt mozdulat, a beteg csak pihenteti az adott testrészt. A passzív mozgatás során az ízületekben az adott helyzetben lehetséges teljes mozgás terjedelem érhető el.

Vezetett aktív mobilizáció

Ekkor a gyógytornász segítségével jön létre a kívánt mozdulat, a beteg csak pihenteti az adott testrészt. A passzív mozgatás során az ízületekben az adott helyzetben lehetséges teljes mozgás terjedelem érhető el.

Ellenállással szemben történő mobilizáció

Az aktív mozgás egy olyan fajtája, amikor dinamikusan vagy statikusan izomkontrakció jön létre külső ellenállással szemben, amit manuálisan vagy mechanikusan lehet létrehozni.

Aktív mobilizáció

Amikor a páciens önállóan a verbális utasításokat követi ill. bemutatást utánozza önállóan végzi a gyakorlatokat.

Stretching

A nyújtás módszerét akkor alkalmazzuk, ha megrövidült izom funkcióját kívánjuk helyreállítani. Az izom eredését és tapadását a gyakorlatok során távolítjuk egymástól, így növelve az ízületi mozgástartományt is. Megkülönböztetünk passzív, aktív és autostrechinget.

Koordináció és egyensúly fejlesztés céljából végezett mozgások

Az összeghangolt harmonikus mozgás kivitelezést szolgálják.

Ergonómiai tanácsadás

Személyre szabottan a munkahelyi és hétköznapi élettér optimális kialakításához ad tanácsokat, melyek segítségével a terhelés optimalizálható.

A gyógytornászi tevékenység ezen alapeljárásokon túl további számos speciális technikát alkalmazva segít.

Kezelési lehetőségek

Az ortopédiai elváltozások (pl. gerincferdülés, hanyag tartás) kezeléséhez általában hosszabb idő kell. A gyógyítás folyamata változatos: gyógyszerek szedésére, speciális segédeszközökre (pl.: talpbetétek, speciális cipők, fűzők), valamint gyógytorna és fizikoterápia alkalmazására is sor kerülhet.

A szükséges mozgásterápia esetén a gyermek ortopédus, gyógytornásszal közösen, személyre szabott kezelési tervet állít fel, mely az adott elváltozás leghatékonyabb kezeléséhez elengedhetetlen.

A kezelés ideje alatt a kezelő szakorvos a szülővel szorosan együttműködik, ellátja tanácsokkal, nyomon követi a gyermek fejlődését és az alkalmazott terápiát.

 

Gyógytornára online csak már vizsgálat, kezelés után, kontrollra, újabb kezelésre foglaljon időpontot.
Kérjük, hogy az első alkalomra, vizsgálatra a recepción keresztül, telefonos vagy e-mailes megkeresés alapján kérjen időpontot!
Ennek célja, hogy panaszával a megfelelő szakemberhez irányítsuk. Köszönjük az együttműködést!

Foglalj időpontot

Időpontot foglalok

Ha időpontot szeretnél foglalni, akkor kattints a fenti ikonra.

Időpontot kérek

Ha időpontot szeretnél foglalni, de még további kérdéseid vannak, akkor kattints a fenti ikonra.

Kapcsolat

Ha csak érdeklődni szeretnél, akkor a fenti ikonra kattintva tudod felvenni velünk a kapcsolatot.

Támogassa a Csimborasszó Alapítványt!
Időpontfoglalás a Schaeffler Savaria Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a TDK Hungary Components Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a MAM-Hungária Kft. dolgozói részére