Oldal kiválasztása

Longikid©

Longitudináis komplex vizsgálat

A központi statisztikák szerint folyamatosan emelkedik azoknak a gyermekeknek a száma, akik megjelennek a korai fejlesztésben és/vagy SNI (sajátos nevelési igény) diagnózissal rendelkeznek, ezért kiemelt jelentősége van a korai diagnosztikának és szűrésnek, hogy a lehető legkorábban azonosításra kerüljön az adott gyermek eltérő fejlődése és ez által a személyre szabott fejlesztést, a lehető legpontosabban lehessen megtervezni.

A Longikid© 11 nagyobb területet különbözetet meg

 1. Vizuális terület
 2. Auditív terület
 3. Taktilis terület
 4. Nyelvi terület (szókincs, beszédértés)
 5. Izomtónus
 6. Beállító és egyensúlyi reakciók
 7. Archaikus reflexek
 8. Nagymozgások
 9. Finom mozgások
 10. Szociális terület
 11. Kognitív funkciók

Ma Magyarországon a LongiKid© az egyetlen olyan neuro-szenzomotoros teszt, mely képes a fejlődést 3 hónapos kortól 11 éves korig azonos szempontok mentén követni, így egyedi megoldást kínál azon szakemberek számára, akik szeretnék az atipikus fejlődést, viselkedést mutató gyermekek tüneteit a lehető leghamarabb azonosítani.

A LongiKid© egy olyan neuro-szenzomotoros vizsgálat, amely alkalmas a gyermekek mozgásos és kognitív, figyelmi fejlődésprofiljának jellemzésére 3 hónapos kortól 11 éves korig, és mellyel azonosíthatóak az eltérően fejlődő funkciók és az idegrendszeri érési zavar.

Új szemlélet, átfogó, komplex vizsgálat

Magyarországon a csecsemő- és kisgyermek,- ill. óvodáskori gyermekek szűrővizsgálatait saját vizsgálati módszerek alapján gyermekorvosok, gyermekneurológusok, védőnők, pszichológusok, gyógypedagógusok, logopédusok, óvodapedagógusok, fejlesztő pedagógusok, gyógytornászok és konduktorok végzik.

Ugyanaz a vizsgált gyermek akár négyféle diagnózist is kaphat,- attól függően,- hogy épp ki és milyen teszttel vizsgálja. A LongiKid© olyan egységes szemléletet és megfigyelési-pontozási szempontrendszert nyújt,- mely közös nyelv kialakítására alkalmas és egy olyan életkori szakasz folyamatos monitorozását teszi lehetővé, amit jelenleg egymással nem összeilleszthető 20 különböző tesztet alkalmazva végeznek a szakemberek.

A vizsgálatokat Radimeczky Dóra TSMT terapeuta végzi.

Kérjük, ha Longkid vizsgálatra szeretnéd hozni gyermekedet, töltsd ki a honlapunkon található kérdőívet!  Köszönjük az együttműködést!

Foglalj időpontot

Időpontot foglalok

Ha időpontot szeretnél foglalni, akkor kattints a fenti ikonra.

Időpontot kérek

Ha időpontot szeretnél foglalni, de még további kérdéseid vannak, akkor kattints a fenti ikonra.

Kapcsolat

Ha csak érdeklődni szeretnél, akkor a fenti ikonra kattintva tudod felvenni velünk a kapcsolatot.

Támogassa a Csimborasszó Alapítványt!
Időpontfoglalás a Schaeffler Savaria Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a TDK Hungary Components Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a MAM-Hungária Kft. dolgozói részére