Oldal kiválasztása

Manuálterápia

Mit jelent a manuálterápia?

A manuálterápia kifejezés a latin manus = kéz szóból származik, kézzel végzett kezelést jelent. A hétköznapi életben előfordul, hogy a manuálterápiát a csontkovácsolással azonosítják, ez azonban félreértés, a manuálterápia mást takar. A manuálterápia egy részletes kivizsgálással, számos speciális vizsgálati tesztek alkalmazásával indul és a vizsgálat során kapott információk szolgálnak a terápiás fogások kiválasztásának alapjául. Cél: a támasztó- és mozgatórendszer fájdalmainak, akut és krónikus elváltozásainak kezelése, illetve azok következményeinek és tüneteinek enyhítése, az ízületi blokkok oldása.
Ehhez az ízületi működés helyreállításához, a manuálterapeuta mechanikus, kézi energiát használ. A kezelés speciális műfogások rendszeréből áll. Az ízületi blokk lassú, fokozatos és ismételt mozdulatokkal végzett oldásával az ízületek visszakerülnek eredeti helyzetükbe, ami az őket körülvevő izmok, inak, szalagok feszülését és a rájuk nehezedő nyomást is csökkenti. Mindez a fájdalom csökkenését és a mozgás javulását eredményezi.
A kezelés komplex, több terápiás elem alkalmazását jelenti. Általában egy előkészítő lágyrész technikákat alkalmazunk, van, hogy masszázsfogásokkal készítjük elő a kezelendő területet, majd mobilizációs és manipulációs technikákkal az ízületek megfelelő mozgását állítjuk helyre.

Ezt követően célzott személyre szabott erősítő és nyújtó gyakorlatokkal stabilizáljuk az elért javulást. A terápia részeként a pácienst ergonómiai tanácsokkal látjuk el. Megvizsgálva a munkahelyi viszonyokat és a hétköznapi tevékenységeit megbeszéljük például, hogy miként célszerű beállítani az asztalát, székét, a monitort…..és , azt hogyan figyelhet és mit tehet a gerinc és egyéb ízületeit érintő terhelések optimalizálásáért. Javaslatot teszünk továbbá a megfelelő sport mozgásforma kiválasztására.

Amiben segít:

 • Gerincproblémák
 • Derék-, Hátfájdalom
 • Alsó végtagba sugárzó fájdalom
 • Nyakfájdalom, vállfájdalom
 • Végtagfájdalmak- könyök, csukló…
 • Ízületi mozgásbeszűkülés
 • Sportsérülések
 • Mozgásszervi eredetű fejfájás
 • Műtét utáni mozgásbeszűkülés, funkció csökkenéseknél…

  A manuálterápia alkalmazása nem javasolt: tumoros betegeknél, traumás eltéréseknél, oszteoporózisban szenvedőknél, gyulladásos folyamatok esetében, lázas, influenzás állapotnál, vérzékenyeknél, agyi és egyéb érbetegségekben szenvedőknél.

 

Gyógytornára online csak már vizsgálat, kezelés után, kontrollra, újabb kezelésre foglaljon időpontot.
Kérjük, hogy az első alkalomra, vizsgálatra a recepción keresztül, telefonos vagy e-mailes megkeresés alapján kérjen időpontot!
Ennek célja, hogy panaszával a megfelelő szakemberhez irányítsuk. Köszönjük az együttműködést!

Foglalj időpontot

Időpontot foglalok

Ha időpontot szeretnél foglalni, akkor kattints a fenti ikonra.

Időpontot kérek

Ha időpontot szeretnél foglalni, de még további kérdéseid vannak, akkor kattints a fenti ikonra.

Kapcsolat

Ha csak érdeklődni szeretnél, akkor a fenti ikonra kattintva tudod felvenni velünk a kapcsolatot.

Támogassa a Csimborasszó Alapítványt!
Időpontfoglalás a Schaeffler Savaria Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a TDK Hungary Components Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a MAM-Hungária Kft. dolgozói részére