Oldal kiválasztása

McKenzie módszer

A terápiáról

A McKenzie terápia egy nemzetközileg elismert módszer, melyet a gerinc-és végtagfájdalmak vizsgálatára és kezelésére fejlesztett ki Robin McKenzie új-zélandi gyógytornász. A McKenzie terápia az egyik legelterjedtebb gerinckezelési eljárás, mellyel elsősorban a porckorong betegségeit (protrusio, prolapsus, discus hernia), illetve a végtagokba kisugárzó fájdalmat, zsibbadást kezeljük.

Hogyan zajlik a kezelés?

A McKenzie módszer olyan aktív mozgásterápia, melynek nagyon fontos eleme a kezdeti vizsgálat. Az alapos vizsgálat során kikérdezéssel, illetve bizonyos mozdulatok tesztelésével meghatározásra kerül a fájdalom feltételezhető oka. Ez alapján a terapeuta összeállítja a személyre szabott kezelési tervet. A terápia során nagy hangsúlyt kapnak a könnyen megtanulható, önállóan kivitelezhető, célzott mozdulatok. Ezeket meghatározott gyakorisággal végzik a páciensek, bizonyos mozdulatokat pedig elkerülnek.

A rehabilitáció folyamata

A gyakorlatokat kezdetben sűrűbb, majd egyre ritkuló kontroll mellett a páciens otthonában végzi a napi rutinba beépítve. A torna nem fájdalommentes, fontos szerepet játszik a test visszajelzése, a fájdalom pontos helye, jellege. Éppen ezért a sikeres kezeléshez elengedhetetlen a páciensek nagyfokú együttműködése. A terápia során a gyakorlatok kiegészülnek életmódra vonatkozó tanácsokkal (helyes ülés, állás, felkelés, emelés…).

A foglalkozások Rettegi Anita, Czimber Anna, és Simonné Pungor Mária gyógytornászok által érhető el.

 

Gyógytornára online csak már vizsgálat, kezelés után, kontrollra, újabb kezelésre foglaljon időpontot.
Kérjük, hogy az első alkalomra, vizsgálatra a recepción keresztül, telefonos vagy e-mailes megkeresés alapján kérjen időpontot!
Ennek célja, hogy panaszával a megfelelő szakemberhez irányítsuk. Köszönjük az együttműködést!

Foglalj időpontot

Időpontot foglalok

Ha időpontot szeretnél foglalni, akkor kattints a fenti ikonra.

Időpontot kérek

Ha időpontot szeretnél foglalni, de még további kérdéseid vannak, akkor kattints a fenti ikonra.

Kapcsolat

Ha csak érdeklődni szeretnél, akkor a fenti ikonra kattintva tudod felvenni velünk a kapcsolatot.

Támogassa a Csimborasszó Alapítványt!
Időpontfoglalás a Schaeffler Savaria Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a TDK Hungary Components Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a MAM-Hungária Kft. dolgozói részére