Oldal kiválasztása

Modern röntgen, gyors leletezés

A képalkotó diagnosztika kiemelkedően fontos eszköze a röntgen-vizsgálat. A Csimborasszó Egészségügyi Központban elérhető Samsung GC 70 félautomata digitális RTG készülék extrém alacsony sugárdózissal képes rendkívül jó minőségő felvételeket leképezni, minimalizálva ezzel a RTG sugárzás élő szövetekre hatását. Nagyon kis sugárdózisok miatt kifejezetten alkalmas gyermekek vizsgálatára is.

A röntgenvizsgálat alkalmas a csontok és az ízületek elváltozásainak felismerésére, mely lehetővé teszi a ficamok, törések gyors diagnosztikáját. A készülékünk által készített felvételeket egy minősített orvosi programmal (Osirix MD) további mélységekben elemezhetjük. Lehetővé válik szögek, tengelyek mérése is, melyeket a teljes végtaghossz, teljes gerinc felvételi funkció teszi teljessé.

Rutinszerűen koponyáról, mellkasról, a gerinc teljes hosszáról, ízületekről, hosszú csöves csontokról, medencéről, csípőkről és mellkasról is készül rendelőnkben röntgenvizsgálat.

A betegeink képanyaga a hatályos jogszabályoknak megfelelően kerül tárolásra. Kérés esetén a felvételeket CD lemezre kiírva kapják meg a betegeink.

Központunkban a saját orvosaink által javasolt RTG felvételek készítése mellett lehetőség van azon betegek felvételének elkészítésére is, akiknek kezelőorvosa nem rendelkezik RTG készülékkel.

Mellkas röntgent beutaló nélkül is végzünk, a foglalkozásegészségügyi vizsgálathoz szükséges röntgenfelvételeket ugyancsak elkészítjük.

A leletezést ortopéd vagy radiológus szakorvos végzi, igény szerint 24 vagy 72 órán belül.

Támogassa a Csimborasszó Alapítványt!
Időpontfoglalás a Schaeffler Savaria Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a TDK Hungary Components Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a MAM-Hungária Kft. dolgozói részére