Oldal kiválasztása

Ovis torna

Óvodás korban a gyermekek mozgásigénye szinte kielégíthetetlen. Ebben a korban nagyon fogékonyak a gyermekek, így meghatározó lesz számukra, az a tudás, amit  ebben az időszakban elsajátítanak. Az ovis torna egy komplexen felépített mozgásforma, melynek elsődleges célja a mozgás megszerettetése, játékos feladatokon keresztül, mely során fejlődik egyensúlyérzékük, tartásuk, mozgáskoordinációjuk sor kerül lúdtalp és tartásjavító feladatok beillesztésére is.

Hogyan működik?

A korcsoportnak megfelelően alakított ügyességi feladatok segítségével fejlődik a mozgáskoordináció, és az egyensúlyérzék is. Ezen képességek fejlesztésével a kisgyermek képes lesz összerendezni a mozgásait, tudatosan használni a különböző testrészeit.

Miért nagyon fontos a mozgás?

3-6 éves korban a leghatékonyabb tanulási forma a mozgás.

Torna hatására fejlődik az izom-, ideg- és a csontrendszer, javul a térbeli tájékozódás, a koordináció, az egyensúly-, és ritmusérzék.

Fontos lesz tehát már kiskorban rávezetni a gyermekeket a helyes testtartásra, felkészíteni őket az úgynevezett „játszó életformáról” a kisiskolás ülő életmódra való váltásra. Mindez olyan formában átadva, ami az életkoruknak megfelelő nyelvezetű, így a foglalkozásokat élményként élik meg, miközben „észrevétlenül”, játszva tanulnak.

A foglalkozások

Mindent összevetve a foglalkozások a természetes mozgáson és a játékigény kielégítésén alapulnak.

A torna óvodapedagógus, tsmt terapeuta vezetésével zajlik kis létszámú csoportokban. Életkori bontásban: 3-4 éves és 5-6 éves korosztály számára. 

A kis létszám biztosítja, hogy minden gyermek maximális figyelmet kaphasson, azonban a csoportos tevékenység segíti a gyermekek egymáshoz való alkalmazkodását, beilleszkedési képességének fejlesztését is.

Egy csoportban maximum 8 fő vehet részt.

A tornára előzetes bejelentkezés szükséges.

Időpontot foglalok

Ha időpontot szeretnél foglalni, akkor kattints a fenti ikonra.

Kapcsolat

Ha csak érdeklődni szeretnél, akkor a fenti ikonra kattintva tudod felvenni velünk a kapcsolatot.

Támogassa a Csimborasszó Alapítványt!
Időpontfoglalás Schaeffler Savaria Kft. dolgozói részére