Oldal kiválasztása
Reumatológia

Mi az a Reumatológia? Mit csinál a reumatológus?

Viccelődve azt lehetne mondani: egy idő után mindenkinek. A Reumatológia: mozgásszervi panaszokkal foglalkozó tudományág, tehát nagyjából ami a mozgásban részt vesz: ízületek,izmok,csontok és járulékos lágyrészek: pl. inak,szalagok betegségeit,rendellenességeit vizsgáljuk és kezeljük.

A nálunk előforduló betegségeket alapvetően két nagy csoportra lehet osztani:

1. A degeneratív, azaz kopásos jellegű elváltozások,amelyek érinthetik a kis és nagyízületeket, valamint a gerincet egyaránt.
Szinte minden ember életében előfordul, hogy megfájdul a nyaka, a dereka, a csípője a válla, vagy a térde esetleg a kisízületei, és ezek a panaszok hosszabb ideig is fennállnak, vagy visszatérő jellegűek, megnehezítik a mindennapokat tehát kezelést igényelnek.

A 2. csoportba a gyulladásos reumatológiai kórképeket soroljuk, ide tartozik például a Rheumatoid arthritis, azaz a reumás sokízületi gyulladás, amely bármely életkorban kezdődhet és a népesség kb 0,5%-t érinti, kezelés nélkül nem gyógyul, súlyos deformitásokat okozhat, vagy az elsősorban fiatalkorban kezdődő gyulladásos gerincbetegség az SPA, régi nevén: Bechterew kór,de ebbe a csopotba tartoznak a pikkelysömörhöz,vagy gyulladásos bélbetegséghez társuló sokízületi gyulladások is egyebek között.
Magyarországon, és a világon is már népbetegségnek számító: csontritkulás, azaz Osteoporosis kezelése és gondozása is elsősorban a reumatológusok kezében van.

Összefoglalva azt lehetne mondani,a mozgásszervi panaszok kivizsgálásával, a csontrendszer és járulékaik betegségeinek gyógyszeres és fizioterápiás kezelésével
foglalkozunk.

Központunkban dr. Varga Eszter reumatológus-immunológus szakorvos várja Önöket.

Foglalj időpontot

Időpontot foglalok

Ha időpontot szeretnél foglalni, akkor kattints a fenti ikonra.

Időpontot kérek

Ha időpontot szeretnél foglalni, de még további kérdéseid vannak, akkor kattints a fenti ikonra.

Kapcsolat

Ha csak érdeklődni szeretnél, akkor a fenti ikonra kattintva tudod felvenni velünk a kapcsolatot.

Támogassa a Csimborasszó Alapítványt!
Időpontfoglalás a Schaeffler Savaria Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a TDK Hungary Components Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a MAM-Hungária Kft. dolgozói részére