Oldal kiválasztása

Rólunk

2014 tavaszán sok-sok családi és baráti történet megvitatása után, valamint a szakmai érintettség felelőssége okán arra az elhatározásra jutottunk, hogy szükség van Szombathelyen egy olyan központra, ahol a gyermek testi, lelki és értelmi fejlesztésének hármas egysége ideális körülmények között valósulhat meg.

Elképzeléseink szerint ennek egyik alap feltétele, hogy a gyermeket a család egységében kezeljük és minden esetben ezt szem előtt tartva alakítsuk ki a személyre szabott terápiás javaslatainkat.

Központunk megálmodásakor szerettünk volna egy olyan harmonikus külső és belső környezetet kialakítani, amely összhangban van a természettel, megfigyelésre és aktivitásra ösztönöz, valamint önfeledt játékteret is kínál. Hiszünk abban, hogy mindennek gyógyító hatása van. Fontos, hogy hova érkezünk meg, milyen fogadtatásban van részünk, hiszen már ez is a terápia szerves része.

Gépek uralta világunkban gyermekeinknek egyre nehezebb a bennünket körülvevő természettel kapcsolatba kerülni, ezért próbáltunk minél több természetes anyagot beépíteni központunkba. A fa dekorációs elemek mellett külön odafigyeltünk a megfelelő burkolatok kiválasztására is. A kezelőkben a parafa parkettára esett a választásunk, hiszen amellett, hogy egy kényelmes, meleg tapintású burkolat, kiváló hang- és hőszigetelő, valamint antiallergén és antisztatikus hatású. Mindezen jó tulajdonságok mellett ez egy jól terhelhető, időt álló, rugalmas szerkezetének köszönhetően rezgéscsillapító, gerinc- és ízületkímélő anyag, így tornatermünk burkolatának is ideális. A recepció és a folyosók burkolata vinyl padló, amely erősebb, dekoratívabb, mint laminált társai, és még lépéshang gátló parafaréteget is tartalmaz.

Annak érdekében, hogy a várakozás aktív megismeréssel teljen, a hozzánk érkező gyermekek állatok lábnyomait tanulmányozva, vagy fák kérgeit simogatva ismerkedhetnek az erdők izgalmas világával. A váróban kialakított játszósarokban pedig egy interaktív mesefal található, amely segít elkalandozni, kilépni a feszített tempójú hétköznapokból, szárnyakat ad a gyermeki kreativitásnak, valamint jótékony hatással van a térbeli tájékozódás és a kombinációs készségeket fejlődésére is.

Tapasztalatból tudjuk, hogy minden szülőnek olykor szüksége van egy kis elvonulásra, csöndes magányra. Ezért kialakítottunk egy szobát, ahol a relaxálás mellett, nyugodt, kulturált körülmények között nyílik lehetőség szoptatásra, illetve a kisgyermekek, csecsemők ellátására.

Az öt foglalkoztató szobát, valamint a 60 négyzetméteres tornatermet kiváló minőségű, tartós és esztétikus fejlesztő eszközökkel szereltük fel, melyek elősegítik a gyermekek egyensúly érzékének, koordinációs készségének, nagy- valamint finom motorikus mozgásának fejlesztését. A szakmailag átgondolt, minden terápiás igényt kielégítő eszköztár elősegíti az intézményünkben zajló minőségi munkát.

Az eredményes együttműködés reményében szeretettel várunk minden hozzánk forduló családot!

Támogassa a Csimborasszó Alapítványt!
Időpontfoglalás Schaeffler Savaria Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás TDK Kft. dolgozói részére