Oldal kiválasztása

Röntgen

Központunkban kiemelt szerepet kap a mozgásszervi diagnosztika, konzervatív ortopédia ellátás, illetve akut traumatológiai ellátás is.

Ezen szakterületek háttereként az egyik kiemelt jelentőséggel bíró diagnosztikai eszköze a Samsung GC 70 félautomata digitális RTG készülék, mely extrém alacsony sugárdózissal képes rendkívül jó minőségő felvételeket leképezni, minimalizálva ezzel a RTG sugárzás élő szövetekre hatását. Nagyon kis sugárdózisok miatt kifejezetten alkalmas gyermekek vizsgálatára is.

A röntgenvizsgálat alkalmas a csontok és az ízületek elváltozásainak felismerésére, mely lehetővé teszi a ficamok, törések gyors diagnosztikáját.
A központunkban elérhető digitális RTG készülék által készített felvételeket egy minősített orvosi programmal (Osirix MD) további mélységekben elemezhetjük. Lehetővé válik szögek, tengelyek mérése is, melyeket a teljes végtaghossz, teljes gerinc felvételi funkció teszi teljessé.
A fentiek megteremtik, hogy központunk másik prioritást élvező profilját, a scoliosis/gerincferdülés diagnosztikáját és konzervatív terápiáját magas szinten, megfelelő minőségben tudjuk végezni.
Rutinszerűen koponyáról, mellkasról, a gerinc teljes hosszáról, ízületekről, hosszú csöves csontokról, medencéről, csípőkről készül rendelőnkben natív röntgenvizsgálat.

A betegeink képanyaga a hatályos jogszabályoknak megfelelően kerül tárolásra. Kérés esetén a felvételeket CD lemezre kiírva kapják meg a betegeink.

Felhívjuk hölgybetegeink szíves figyelmét arra, hogy a RTG felvétel – amennyiben várandósak a magzatra káros lehet!

Központunkban a saját orvosaink által javasolt RTG felvételek készítése mellett lehetőség van azon betegek felvételének elkészítésére is, akiknek kezelőorvosa nem rendelkezik RTG készülékkel és az előzetes szakorvosi vizsgálat nem a központunkban történik.

Azonban felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy RTG felvételt csak és kizárólag szakorvosi javaslat, beutaló ellenében áll módunkban elvégezni.

Szakorvosi “beutaló”, vagy a saját szakorvosunk előzetes vizsgálata nélkül, nem áll módunkban röntgenfelvételt készíteni!

Ennek elsődleges oka, hogy ugyan a röntgenfelvétel megfelelő indikációban és megfelelően kivitelezett eseteiben az egészségre nem káros, de túlzott mennyiségű és gyakori vizsgálat az élő szövetek számára megterhelő, esetenként károsító lehet.

Foglalj időpontot

Időpontot foglalok

Ha időpontot szeretnél foglalni, akkor kattints a fenti ikonra.

Időpontot kérek

Ha időpontot szeretnél foglalni, de még további kérdéseid vannak, akkor kattints a fenti ikonra.

Kapcsolat

Ha csak érdeklődni szeretnél, akkor a fenti ikonra kattintva tudod felvenni velünk a kapcsolatot.

Támogassa a Csimborasszó Alapítványt!
Időpontfoglalás a Schaeffler Savaria Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a TDK Hungary Components Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a MAM-Hungária Kft. dolgozói részére