Oldal kiválasztása

SAJTÓKÖZLEMÉNY

INNOVATÍV TECHNOLÓGIA BESZERZÉSE A VAS-OXY KFT.-NÉL

Európai Uniós forrás segítségével innovatív technológia beszerzésére került sor a Vas-Oxy Egészségügyi Kft.-nél, a GINOP-2.1.8-17-2018-02139 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020  A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén című pályázati kiírására benyújtott projekt 23,5 millió Forint támogatásban részesült.

 

A Vas-Oxy Egészségügyi Kft.-t 2012.01.06-án alapította két magánszemély: Dr. Gecse Krisztián és Dr. Mazzag Péter.

 

A vállalkozás a megalakulás óta a több lábon állás biztosítását tűzte ki célul maga elé: alkalmazottai egy része jelenleg a vasvári Központi Orvosi Ügyelet ellátásában vesz részt, másrészt a hosszabb ideje érlelődő gondolat hatására létrehozta és fenntartja a szombathelyi Csimborasszó Házat.

 

A központ életre hívásának központi gondolata az volt, hogy legyen Szombathelyen egy olyan hely, egy olyan központ, ahol a gyermek testi, lelki és értelmi fejlesztésének hármas egysége ideális körülmények között valósulhat meg. A gyógyítás és terápia alkalmazása mellett fokozott hangsúlyt helyeznek arra, hogy a gyermeket a család egységében kezeljék, ne kiragadva abból.

A vállalkozás vezetői a kezdetektől nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy nívós szakembergárda fáradozzon nap mint nap a kezelt gyermekek, páciensek mellett. Többek között gyógytornászok, gyógypedagógusok, konduktorok, pszichológusok vesznek részt a napi munkában illetve kapcsolatban állnak több olyan szakemberrel, aki egy-egy speciális esetben, mint külsős szolgáltató áll rendelkezésre.

Az intézményben 5 foglalkoztató terem mellett egy 60 négyzetméteres tornaterem várja a gyermekeket, továbbá rendelkezésre áll szociális blokk, illetve relax-terem (szoptatás, csecsemő gondozás) egyaránt.

 

A minél teljesebb körű kiszolgálás érdekében a szolgáltatási palettát bővítette az intézmény. A spektrumba bekerült a kismamatornától kezdve a baba-mama tornán át az óvodások fejlesztő tornája, mint foglalkozások. Ezen kívül különféle gyógytornák, Dévény-módszer szerinti kezelések, pszichológia, logopédia, masszázs, sportrehabilitáció és ortopédia, neurológia is elérhető. Mindezekkel már nyitottak a gyermekeken kívül a felnőtt korosztály felé is.

 

A kedvezményezett neve: Vas-Oxy Egészségügyi Korlátolt Felelősségű Társaság

 

A projekt címe: Innovatív technológia beszerzése a Vas-Oxy Kft.-nél

Megvalósítás helyszíne: 9700 Szombathely, Vízöntő utca 7.

A beruházás megvalósításának ideje: 2019.01.17. – 2019.07.10.

Beruházás összköltsége: 46.990.000 Ft

Elnyert, szerződött támogatás összege: 23.495.00 Ft

Támogatás mértéke: 50%

 

Beruházás rövid bemutatása:

 

A projekt keretében az alábbi eszközök beszerzése valósult meg:

– 1 db GC70 mennyezeti félautomata röntgen berendezés

Összességben elmondható, hogy a vállalkozás életében jelentős mérföldkövet jelentő innovatív technológia adaptálása történt, ami nagy mértékben fokozza a hatékony működést, versenyképességét és javítja piaci pozícióját, ezáltal várhatóan tovább növeli az árbevételét.

 

A projekt vázát és az adaptív innováció magját a megvásárolt mennyezeti félautomata röntgen berendezés adta. A gép egy lépésben képezi le a páciens gerincoszlopát, 4 képet készítve. A jelenleg általános eljárás az, hogy a klasszikus röntgen gép által készített 4 képet 4 külön röntgenfelvételen kapja kézbe a páciens, a terápiás kezelő orvos ezek manuális összeillesztésével állítja fel a diagnózist. Ezek esetleges pontatlansága a gerinc felső és alsó pontjainak vonatozásában akár 3-4 mm-es eltérést is mutathatnak, ami nem a legmegfelelőbb terápia előírásához vezethet. A beszerzett gép a képeket összefűzi, egy egységgé. Ez abszolút technológiai innovációnak minősül, általános gyógyászati szinteken is. A berendezés a készített felvételeket egy, a berendezéssel összekötött NAS adattárolóra továbbítja, ahol azok tárolása, mentése biztosított.

 

A beruházás megvalósítása hozzájárult a vállalkozás piaci pozíciójának erősítéséhez, szolgáltatási kapacitásának bővüléséhez, megteremtve ezzel a lehetőséget új piacokra való belépéshez.

 

További információ kérhető:

Gecse Krisztián

+36 (30) 450 56 49

info@csimborasszo-haz.hu

Támogassa a Csimborasszó Alapítványt!
Időpontfoglalás Schaeffler Savaria Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás TDK Kft. dolgozói részére