Oldal kiválasztása

Szűrőcsomagok férfiak részére

A szűrővizsgálatainkat azoknak a tünet és panaszmentes pácienseinknek ajánljuk, akik tenni szeretnének az egészségükért. Ezen vizsgálatok célja, a betegségek, vagy betegség megelőző állapotok korai felismerése, lehetőleg még a a klinikai tünetek megjelenése előtt.

Bár a köznyelv ezeket a vizsgálatokat menedzser szűrésként ismeri leginkább, nem csak nekik, hanem 40 éves kor felett mindenkinek ajánlott évente egyszer elvégeztetni.

Csomagjaink a leggyakrabban keresett vizsgálatokat tartalmazzák, de személyes kérés esetén természetesen változtathatóak is. Ajánlatért, további információért forduljon hozzánk az info@csimborasszo-haz.hu email címen.

Alap szűrőcsomag férfiak részére
A csomag tartalma
Labordiagnosztika

Életerő plusz csomag

A vizsgálati csomag tájékoztat a létfontosságú belső szervek, mint a vérképző rendszer, a máj és a vese működéséről, továbbá tartalmazza a legfontosabb enzimek és a lebontási termékek vizsgálatát. A szénhidrát, fehérje és zsíranyagcsere állapotáról is fontos információt ad, valamint a szervezetben zajló gyulladásos folyamatok jelzésében nyújt segítséget.

Vizeletet, székletet valamint pajzsmirigy működés zavarát is vizsgálja.

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT), Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin, Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K),  Vas (Fe), Transzferrin,  Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP) ,Koleszterin, LDL koleszterin, HDL koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), Általános vizeletvizsgálat, üledékkel, Széklet vér kimutatása, humán vér specifikus, TSH (Tireoidea-Stimuláló Hormon),.

Mellkas RTG

A mellkas felvétel alapvető képalkotó vizsgálat, mely a tüdő, a mellhártya, a szív és a mellkasfali kórképek jelentős részében diagnosztikus értékű és fontos információkat nyújthat más betegségek elkülönítésében. A mellkas vizsgálat során daganatok, körülírt vagy diffúz parencymás tüdőbetegségek jelei mellett a pangásos szívelégtelenség tüneteit is keressük. A negatív mellkasröntgen nem zár ki minden pulmonológiai betegséget.

Ultrahang diagnosztika

Nyaki erek

A koponyát ellátó nyaki főverőerek lefutásának és falának feltérképezését követően (fali meszesedések/lágy plakkok kiterjedése) Color Doppler segítségével az áramlási sebesség értékek alapján az érszűkület/elzáródás pontos meghatározására nyílik lehetőség, így képet kaphatunk az agyi keringés veszélyeztetettségéről, ezáltal lehetőség nyílik a népbetegségnek számító stroke kockázatának csökkentésére.

Hasi és kismedencei vizsgálat

Hasi UH vizsgálat végzése során a rekeszizomtól a szeméremcsontig minden szervet megvizsgálunk. Jól megítélhető a máj, epehólyag, hasnyálmirigy, lép és mellékvesék, húgyhólyag és kismedencei szervek  (prosztata). A gyomor és bélrendszeri panaszok esetén a kiváltó okok szintén felismerhetők lehetnek, de itt fontos kiemelni, hogy az ultrahang önmagában nem feltétlenül elegendő. Segítségével képet kaphatunk hasüregben futó nagyobb erekről, nyirokcsomókról is. A szervek méretbeli változásai, szerkezeti eltérései, fejlődési rendellenességei éppúgy láthatóak, mint a ciszták, kövek, tályogok, jóindulatú zsír- és izomdaganatok, rosszindulatú tumorok, a hasüregi folyadék.

Az epehólyag és a bélrendszer vizsgálatának tekintetében a vizsgálat előtt 4 órával az étkezést kérjük mellőzni szíveskedjenek, lehetőség szerint csak szénsavmentes vizet fogyasszanak, illetve a kávét és cukros italokat is mellőzni szíveskedjenek.

Kismedencei szervek korrekt megítélése csak telt hólyaggal lehetséges, kérjük a vizsgálat előtt ezt vegyék figyelembe.

Bőrgyógyászat, anyajegyszűrés

A bőrgyógyászati szűrés, állapotfelmérés során a szakorvos javaslatot ad a kóros, vagy a későbbiekben várhatóan kórossá váló bőrképződmények műtéti, vagy egyéb módon való eltávolítására, szükség esetén egyéb kivizsgálásokra (belgyógyászati, allergológiai, mozgásszervi vizsgálatok, góckutatás).

Egyúttal az észlelt bőrproblémára terápiát ír elő és tanácsot ad a bőr tartós rendben tartására vonatkozóan.

Általános belgyógyászat és kardiológiai szakorvosi vizsgálat

Az általános belgyógyászati kivizsgálások közé tartozik az anamnézis felvétel,  vérnyomás, pulzusszám, az EKG vizsgálat. A szűrővizsgálatok célja bizonyos betegségek megelőzése, ezért ezekre nem valamely tünet megjelenésekor, hanem attól függetlenül, évente szükség van.

Szív ultrahang vizsgálat

A szív ultrahangos vizsgálatával számos betegséget ki lehet szűrni és fontos adatokat szolgáltat a kardiológus számára. A vizsgálat során láthatóvá válnak a szív kamráinak pontos méretei, falainak állapota, a vér áramlása, a billentyűk mozgása és az esetleges elváltozások. A vizsgálat körülbelül 15 percet vesz igénybe, ami alatt a kezelő orvos meghatározza a szív pontos állapotát és méreteit, amelyből később pontosan le tudja vonni a megfelelő konzekvenciákat a szív állapotáról. A vizsgálat során feljegyzi az esetleges elváltozásokat, méretbeli eltéréseket.

A vizsgálat maga teljesen fájdalommentes, mégis a lehető legpontosabb képet adja a szív aktuális állapotáról.

Bővített szűrőcsomag férfiak részére
A csomagban bővített laborvizsgálatok szerepelnek. és a fenti vizsgálatokon kívül kiegészül az alábbiakkal
Labordiagnosztika

Manager  csomag

A csomag mindazon urak egészségi állapotáról nyújt információt, akiknek életmódja fokozott (akár szellemi, pszichikai vagy fizikai) megterheléssel jár, nagyobb stressztűrést kíván, és emiatt fokozott kockázattal bírnak különböző betegségek kialakulására.

Manager csomagunk segítségével felmérheti egészségi állapotát. Egyetlen vérvétellel széleskörű információt kap szervezete működéséről. Csomagunk tartalmaz vizelet és széklet vizsgálatot is. A vizsgálatok rámutatnak a belső szervek, úgymint a máj, hasnyálmirigy, vese, vérképző rendszer és a pajzsmirigy működésére. Csomagunk alap tumormarkereket is vizsgál.

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT), Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin, Konjugált (direkt) bilirubin, Kreatin-kináz (CK), Amiláz, Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Klorid (Cl), Kalcium (Ca), Foszfát (P), Magnézium (Mg), Vas(Fe), Transzferrin, Ferritin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP)  ultraszenzitív,  Laktát dehidrogenáz (LDH), Koleszterin HDL,  koleszterin LDL,  koleszterin, Triglicerid, Vörösvérsejt süllyedés (We), Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), AFP (Alfa-Fetoprotein), CEA (Karcino-Embrionális Antigén), hCG (human Chorio-Gonadotropin) , PSA (Prosztata Specifikus Antigén) , Széklet vér immunológiai kimutatása, TSH (Tireoidea-Stimuláló Hormon), Általásnos vizelet+üledék

Urológia

Az urológia a húgyúti rendszer (vesék, uréterek, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek (here, mellékhere, prosztata, hímvessző) megbetegedéseinek kivizsgálásával és kezelésével, műtéti megoldásával foglalkozik. Az urológiai vizsgálat részletes kikérdezésből, fizikális vizsgálatból, valamint ultrahang diagnosztikából áll, illetve bizonyos esetekben később sor kerülhet vizeletáramlás-mérésre (uroflowmetria), valamint hólyagtükrözésre.

Here ultrahang vizsgálat

Gyulladásos és rosszindulatú elváltozások kizárása, heresérv gyanúja esetén javasolt vizsgálat. Az esetleges visszértágulat már tünetmentes időszakban diagnosztizálható.

Ortopédia

Az ortopédia és traumatológia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett deformitásaival, sérüléseivel és degeneratív elváltozásaival foglalkozó tudomány.

A végtagok valamint a gerinc csontjainak és ízületeinek betegségei, az izombetegségek egy része tartoznak ezen szakterülethez. 

Derékfájás, hátfájás és nyaki-gerinc panaszok, izületi kopásos (artrózis), kéz és lábpanaszok esetén (bütyök, kalapácsujj, “Diabéteszes láb”, pattanóujj, alagút szindrómák stb.) javasolt orvosi vizsgálat.

Maxi szűrőcsomag férfiak részére
A fenti szakorvosi vizsgálatok mellett egy még részletesebb laborcsomagot ajánlunk
Labordiagnosztika

Manager maxi  laborcsomag

Maxi csomagunk még teljesebb képet mutat szervezetünk egészének, életfontosságú szerveinek működéséről. Kiegészül továbbá újabb tumormarkerekkel is.

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT), Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin, Konjugált (direkt) bilirubin, Kreatin-kináz (CK), Amiláz, Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Klorid (Cl), Kalcium (Ca), Foszfát (P), Magnézium (Mg), Vas (Fe), Transzferrin, Ferritin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP) ultraszenzitív, Laktát dehidrogenáz (LDH), Koleszterin, HDL koleszterin, LDL koleszterin, Triglicerid, Vörösvérsejt süllyedés (We), Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel)., Laktát dehidrogenáz (LDH), Inzulin, AFP (Alfa-Fetoprotein), Kortizol, D-vitamin (Total 25-OH D-vitamin), CEA (Karcino-Embrionális Antigén), M2-PK, PSA (Prosztata Specifikus Antigén), CA 19-9, TSH (Tireoidea-Stimuláló Hormon),  Általásnos vizelet+üledék

 

Szűrőcsomagok árai

Alap szűrőcsomag

98 000 Ft

Bővített szűrőcsomag

150 000 Ft

Maxi szűrőcsomag

180 000 Ft

Támogassa a Csimborasszó Alapítványt!
Időpontfoglalás Schaeffler Savaria Kft. dolgozói részére