Oldal kiválasztása

Több mint jégkorong! Befektetés a jövőbe!

Hosszú távú szakmai együttműködés jött létre a Csimborasszó Egészségügyi Központ és a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub között.
2019 nyarán a Pingvinek vezetőivel történt beszélgetéseket követően nyilvánvalóvá vált, hogy a Klub víziója szerint nemcsak kiváló sportolókat szeretnének nevelni, hanem egészséges felnőtteket is. Az utánpótlás sportban ennek elengedhetetlen feltétele a sport specifikus gyakorlatok mellett rendszeresen végzett korrekciós tréning is.
Központunk gyógytornászai szeptemberben minden, a Klub kötelékébe tartozó sportolónál elvégeztek egy részletes gyógytornász állapotfelmérést. A felmérést követően az edzők és a szülők részletes tájékoztatást kaptak a gyermekek fizikai állapotáról, és a fejlődési lehetőségeikről. Ezt követően a Klub szakmai vezetése Sipos Pál irányításával olyan heti edzésterveket dolgozott ki, melynek szerves része a kétszeri, gyógytornászaink által vezetett korrekciós tréning. Az edzésnek ez a fajtása segítséget nyújt abban, hogy megelőzzük a sérüléseket, illetve a sportoló teljesítményét növeljük. Rövid távú célunk, hogy a kis hokis palánták tudatosan, pontosan, célszerűen és gazdaságosan végezzék a mozgásokat. Ám, ami ennél sokkal fontosabb, az az, hogy elültessük a gyermekekben az egészségtudatos élet magvait.
Hogy munkánk hatékonyságát, a gyermekek fejlődését ellenőrizzük, a jeges szezon végeztével a kis Pingvinek egy kontroll felmérésen vesznek részt. A kontroll vizsgálaton már hangsúlyt fektetünk a motorikus képességek felmérésére és fejlesztésére is.
Ha nem is szeretnének profi jégkorongozót nevelni gyermekükből, a hokizás által fejlesztett képességek rengeteget adnak hozzá a gyermek későbbi életéhez. Hiszen a hoki – összetettsége miatt – fontos készségeket fejleszt (pl.: villámgyors gondolkodást, figyelmet), kitartóvá tesz és nagyobb önbizalmat ad.
A “Pingvin-szülők” nyitottsága, pozitív hozzáállása nagyon megkönnyíti szakembereink munkáját, ezúton is köszönjük nekik a támogatást!
Csimborasszó, a Te Csúcsod! Hajrá Pingvinek!

Támogassa a Csimborasszó Alapítványt!
Időpontfoglalás a Schaeffler Savaria Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a TDK Hungary Components Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a MAM-Hungária Kft. dolgozói részére