Oldal kiválasztása

Jó döntés volt a radiológia

Dr. Fülöp Adrienn radiológus szakorvos szeret utánajárni úgymond a dolgoknak. Fontos számára, hogy mindenkinek útmutatást adjon arról, hogy hova, kihez tud fordulni a leletezett a bajával. Kollégánk, elmondása szerint már alsó tagozatos korában tudta, hogy orvos lesz, s ebben az elhatározásában a középiskolás koráig ki is tartott. Másodikos gimnazistaként aztán rövid időre felmerült benne, hogy talán mégiscsak jobb lenne, ha az építészmérnöki pályát választaná, némi latolgatás után azonban visszatért az eredeti tervéhez. Az orvosi egyetemet Pécsen végezte el, s további hat évig maradt is a városban, a Pécsi Tudományegyetem Radiológiai Klinikáján. 2010-ben, a szakvizsga után azonban családi okokból hazaköltözött Szombathelyre.

„Negyedévben tanultuk a radiológiát, s egyből megfogott a szakterület. Nyilván ebben az is közrejátszott, hogy már előtte is nagyon-nagyon szerettem az anatómiát. A szakdolgozatomat már radiológiából írtam, nem volt kérdés számomra, hogy radiológus leszek. Ezt a döntésemet azóta sem bántam meg, sőt!”, mesélte a doktornő, aki a pécsi klinikán az általános radiológiai feladatok mellett egyre több időt töltött a mammográfián. És nagyon is megtetszett neki a szakterület, amelyen később tovább is képezte magát, s emlődiagnosztikai vizsgát tett. Na, de visszatérve a pécsi klinikán töltött időszakra: a doktornő ugyanitt az ízületi vizsgálatok világában is jártasságot szerzett, s a mammográfia mellett azóta is ez a másik terület, amelyen képezte magát, s a fő feladatköréhez tartozik.

Mint azt már említettük, dr. Fülöp Adrienn 2010-ben jött vissza Szombathelyre, s kórházi munkája mellett másodállásban is végzett ultrahang vizsgálatokat, illetve az ország több pontján MR vizsgálatok távleletezésével is foglalkozott, illetve foglalkozik a mai napig. A doktornő három és fél éve csatlakozott a Csimborasszó csapatához. Eleinte itt is főként ultrahang vizsgálatokat végzett, majd a röntgenfelvételek leletezésével is bővült a feladatköre.

Kiemelt szakterületei, mint arról már szó volt: a mammográfia és az ízületek világa, de mint azt elárulta: szinte mindennel foglalkozik, ami az emberi szervezetben elváltozhat vagy éppen fájhat. „Nagyon szeretem a munkámat. Talán a nyomozáshoz tudnám hasonlítani. Jön valaki, hogy itt fáj, ott fáj, én pedig próbálom megkeresni, kideríteni, hogy mi lehet a baj. Szeretek utánajárni a dolgoknak. Tőlem senki nem megy el úgy, hogy ne mondanám meg neki, hogy a lelettel mit kezdjen, hogy merre induljon tovább. És, ha mondjuk a radiológiai vizsgálatok nem mutatnak érdemlegeset, akkor is adok javaslatot, hogy mit érdemes csinálnia, kihez kell fordulnia. Nagyon szeretem ezt a munkát! – nyomatékosította dr. Fülöp Adrienn, aki öt éves kislányával és férjével alkot egy családot. Ha teheti sportol és olvas, szabadidejét tehát próbálja (érthető módon) „monitormentesen” eltölteni.

Támogassa a Csimborasszó Alapítványt!
Időpontfoglalás a Schaeffler Savaria Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a TDK Hungary Components Kft. dolgozói részére
Időpontfoglalás a MAM-Hungária Kft. dolgozói részére